Foto: pusta
Recept na tento guláš som videla na viacerých variacich weboch, dokonca ho vysielali v januári 2012 aj v Slovenskom rozhlase. Pripravuje sa z bravčového Zobraziť celý popisRecept na tento guláš som videla na viacerých variacich weboch, dokonca ho vysielali v januári 2012 aj v Slovenskom rozhlase. Pripravuje sa z bravčového pliecka a varí sa v prikrytej nádobe v trúbe, avšak bez akéhokoľvek miešania a nepripáli sa. Varím ho rada, ked mám veľa inej práce a nemám čas práve na extra vyváranie, priprava surovín je rýchla a guláš sa vlastne varí sám. Môžem zodpovedne povedať, že je to veľmi dobrý guláš.
porcií
príprava
na 250 °C
Suroviny
1000 g |
|
3 ks |
|
3 CL |
|
3 CL |
|
3 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti, čerstvo mleté |
|
2000 ml |
|
|
|
2 ks + 2000 ml vody |
|
podľa chuti |
|
2 - 3 strúčiky, podľa veľkosti |
|
Postup
-
1
Očistila som si cibuľu a cesnak.
-
2
Mäsko som pokrájala na kocky.
-
3
Pripravila som koreniny. Ja som bujon nedávala, mala som hotový vývar a preto som nepridávala ani soľ, lebo vývar je slaný dosť. Ak použijete hovädzí bujon v kocke s 2-mi litrami vody, odporúčam ochutnať a až potom dosoliť.
-
4
Pokrájanú cibuľu som dala do jenskej misy, ale môžete použiť akúkoľvek nádobu, ktorá môže ísť do rúry.
-
5
K cibuli som pridala pokrájané mäso, gulášové korenie, čerstvo mleté čierne korenie, sladkú mletú červenú papriku, posekanú feferonku,...
-
6
...prelisovaný cesnak,...
-
7
...solamyl,...
-
8
...celé som zaliala vývarom a dobre premiešala. Kto dá bujon, rozmrví ho a zaleje 2 litrami studenej vody a dobre premieša.
-
9
Jenskú misu som prikryla jej vrchnou časťou, kto nemá vrch, prikryje alobalom.
-
10
Pripravený guláš som vložila do trúby vyhriatej na 250 stupňov, kde sa varil 1 a 1/2 hodiny . Počas tejto doby sa neodokrýva, nemieša a ani nepodlieva. Nepridáva sa ani olej, mäsko pustí dostatok tuku.
-
11
Hotový guláš som podávala s domácou knedľou, vhodná je aj ryža, varené zemiaky, cestoviny alebo výborný je len tak s čerstvo upečeným chlebom.
-
12
Pohľad z blízka. Dobrú chuť prajem.
toto robievam len v dvoch prípadoch ako pohodlné varenie, a to ked mám veľa práce alebo som lenivá :-)))
dakujem za milé zastavenie.
moje úprimné podakovanie patrí všetkým tým 290 - tim neznámym, ktorí lajkli môj recept a šíria ho dalej, prajem vám všetkým, aby sa vám tento gukĺáš vydaril a výborne chutil :-)