Guláš bez miešania z trúby /fotorecept/

pusta - fotkapusta, 1. mája 2012
Guláš bez miešania z trúby /fotorecept/
Foto: pusta

Recept na tento guláš som videla na viacerých variacich weboch, dokonca ho vysielali v januári 2012 aj v Slovenskom rozhlase. Pripravuje sa z bravčového Zobraziť celý popisRecept na tento guláš som videla na viacerých variacich weboch, dokonca ho vysielali v januári 2012 aj v Slovenskom rozhlase. Pripravuje sa z bravčového pliecka a varí sa v prikrytej nádobe v trúbe, avšak bez akéhokoľvek miešania a nepripáli sa. Varím ho rada, ked mám veľa inej práce a nemám čas práve na extra vyváranie, priprava surovín je rýchla a guláš sa vlastne varí sám. Môžem zodpovedne povedať, že je to veľmi dobrý guláš.

5 -6
porcií
15 minút
príprava
150 minút
na 250 °C

Suroviny

1000 g
3 ks
3 CL
3 CL
3 PL
 podľa chuti
 podľa chuti, čerstvo mleté
2000 ml
2 ks + 2000 ml vody
 podľa chuti
2 - 3  strúčiky, podľa veľkosti




Postup

  1. 1

    Očistila som si cibuľu a cesnak.

    Guláš bez miešania z trúby /fotorecept/ - obrázok 1
  2. 2

    Mäsko som pokrájala na kocky.

    Guláš bez miešania z trúby /fotorecept/ - obrázok 2
  3. 3

    Pripravila som koreniny. Ja som bujon nedávala, mala som hotový vývar a preto som nepridávala ani soľ, lebo vývar je slaný dosť. Ak použijete hovädzí bujon v kocke s 2-mi litrami vody, odporúčam ochutnať a až potom dosoliť.

    Guláš bez miešania z trúby /fotorecept/ - obrázok 3
  4. 4

    Pokrájanú cibuľu som dala do jenskej misy, ale môžete použiť akúkoľvek nádobu, ktorá môže ísť do rúry.

    Guláš bez miešania z trúby /fotorecept/ - obrázok 4
  5. 5

    K cibuli som pridala pokrájané mäso, gulášové korenie, čerstvo mleté čierne korenie, sladkú mletú červenú papriku, posekanú feferonku,...

    Guláš bez miešania z trúby /fotorecept/ - obrázok 5
  6. 6

    ...prelisovaný cesnak,...

    Guláš bez miešania z trúby /fotorecept/ - obrázok 6
  7. 7

    ...solamyl,...

    Guláš bez miešania z trúby /fotorecept/ - obrázok 7
  8. 8

    ...celé som zaliala vývarom a dobre premiešala. Kto dá bujon, rozmrví ho a zaleje 2 litrami studenej vody a dobre premieša.

    Guláš bez miešania z trúby /fotorecept/ - obrázok 8
  9. 9

    Jenskú misu som prikryla jej vrchnou časťou, kto nemá vrch, prikryje alobalom.

    Guláš bez miešania z trúby /fotorecept/ - obrázok 9
  10. 10

    Pripravený guláš som vložila do trúby vyhriatej na 250 stupňov, kde sa varil 1 a 1/2 hodiny . Počas tejto doby sa neodokrýva, nemieša a ani nepodlieva. Nepridáva sa ani olej, mäsko pustí dostatok tuku.

    Guláš bez miešania z trúby /fotorecept/ - obrázok 10
  11. 11

    Hotový guláš som podávala s domácou knedľou, vhodná je aj ryža, varené zemiaky, cestoviny alebo výborný je len tak s čerstvo upečeným chlebom.

    Guláš bez miešania z trúby /fotorecept/ - obrázok 11
  12. 12

    Pohľad z blízka. Dobrú chuť prajem.

    Guláš bez miešania z trúby /fotorecept/ - obrázok 12

Diskusia k receptu

tinca
pohodové hlavne ak máme aj inú prácu,vyzerá chutný:)
kucharka100
Super môže byť chutný a skoro bez práce, vďaka za recept. Občas je to tak, že na varenie v sobotu nie je mnoho času.
lucka81
toto pravidelne robievame, z hovädzieho maska, bez bujónu, solamylu, s čerstvou nakrájanou paprikou a pridávame tam ešte domáci paradajkový pretlak, zbožňujem to :-)
hajajel
guláš z trúby som ešte nejedla, ale prečo nie ?? ďakujem, určite vyskúšam
izabella929
zaujímavý guláš..) v maďarsku sa varí guláš v kotlíku a tiež sa nemieša, iba sa pohýbe kotlíkom...vraj je lepší....) vyskúšam aj tvoj nápad...
mojack
-Raz som ho skusila-nechutil mi, musela som dochutit aby sa zjedol. Pri vyhriatej rure na 250 stupňov, kde sa musí 1 a 1/2 hodiny variť A pri dnešnej cene elek. energie radšej klasika vonku a v kotliku.
salinka
Este som nepocula o takejto priprave gulasu. Co vselico sa tu clovek nauci:-) Dakujem, ukladam a prilezitostne vyuzijem.
rennatte
uz som robila tento gulas asi pred dvoma rokmi, recept som nasla na internete, a oslovil ma len preto ze bol bez tuku ale chutovo nie,,,nie je nad poctivy gulas a ak nemam cas, tak si nenaplanujem varit gulas ale nieco ine a za tu dobu "pecenia" radsej spravim styri plechy buchiet a kolacov :-)
jody
Guláš je ok, len prečo to dlhé u, keď v texte je inak používané krátke?
duschko
Velmi zaujimavy recept. Moze byt aj velmi chutny, ale kotlikovy gulas.... Ukladam do MKK, urcite pride vhod niekedy v zime.
mataliptak
aha len som si všimla , že ty dávaš dosť vela vody ... ja na kilo mäska , dám len 750 ml vody - ty 2000 ml a to je asi dosť vela nie ???
redakcia
Odpoveď od @pusta : @mataliptak , si veľmi pozorná a máš postreh. na rôznych weboch sa údaje o množstve vody rôznia, a to ako píšeš od 750 ml, 1000ml, 1500ml až po mnou uvádzané 2 litre, tak to bolo odvysielané v Slovenskom rozhlase tohto roka. myslím, že to závisí od toho, koľko gulášovej šťavy chce mať ten, kto tento guláš varí tiež dávam podľa seba menej vody, ale odskúšala som teraz tak, ako som to v tomto recepte napísala a bolo to ako má byť. všimla som si však, že sa rôznia aj údaje o množstve Solamylu. tam, kde sa použije menej vody, dáva sa aj menej Solamylu , a síce u teba sú to konkrétne 3 Cl na 750 ml vody a v mojom recepte sú to 3 PL na 2000ml vody. okrem toho sa líši aj korenenie podľa toho, komu ako vyhovuje a líši sa aj množstvo soli, osobne nesolím, lebo vývar aj bujon sú dostatočne slané. pokiaľ sa pýtaš, či tej vody nie je veľa, tak podľa môjho názoru nie, nie je to veľa, avšak je to vec zvyklostí a vkusu.
zinnajdha
jav rúre "varím- pečiem" segedínsky guľáš. Nemusím stáť nad sporákom, samo sa uvarí.netreba podlievať a pod. A zatiaľ môžem sa venovať inej činnosti (alebo hoci odpočívať - vo vyššom veku...)
modrykamen
Kotlíkový guľáš robený s partiou alebo rodinou nič nenahradí, ale v čase núdze je aj tento jediteľný.
gubics
Bežne robím takto guláš, ale aj iné jedlá, s tým rozdielom, že podlievam s menším množstvom vody, aby sa to pieklo a nevarilo.Koniec koncov je to len otázka vkusu gazdinej ako to pripraví. Ja sa na to mäsko pozriem tak každú polhodinku a dolejem vodu, ak je potrebná. Veľa sa z nej síce nevyvarí, lebo to "pečiem" v železnej panvici,ktorá má aj pokrievku. Pri kontrole aj ochutnám, či je už mäsko upečené, aby som ho nepiekla zbytočne dlho .
pusta
@gubics , mám odskúšané, ešte som ho nepiekla zbytočne dlho. ale aj tak sa dá,ako so písala.
toto robievam len v dvoch prípadoch ako pohodlné varenie, a to ked mám veľa práce alebo som lenivá :-)))
dakujem za milé zastavenie.
pusta1
@all ,
moje úprimné podakovanie patrí všetkým tým 290 - tim neznámym, ktorí lajkli môj recept a šíria ho dalej, prajem vám všetkým, aby sa vám tento gukĺáš vydaril a výborne chutil :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia