
Kurací šalát s vajcom a so zeleninou
Tento recept vznikol, lebo máme radi kuraciu polievku a šaláty. Tak tu je využité jedno...

Chlpáče s hubami
Tieto chlpáče sú jedlé a celkom rýchlo hotové. Teda vzhľadom k tomu, že sa nerobia...

Pečená plnená tekvica podľa Ondreja
Ešte som sa vrátil spomienkou na baču Ondreja a na jeho perfektnú pečenú tekvicu.

Pikantný syr s Hubertom
Pokračovanie druhé, jedlo so sektom. Chuťovka k posedeniu pri pive, alebo víne.

Kura na sekte Hubert
Ostalo nám 3/4 fľaše sektu. Čo s tým urobiť? Tak som spravil kura na ňom...

Kuracie stehná na sušených dubákoch
Dnešný obed som robila z kuracích stehien. Skvelú chuť im dodali sušené dubáky.

Opečená kuracina dusená s bobkovým listom
Talianska kuchyňa vo svojej podstate požaduje, ako píše Marcella Hazan vo svojej KK, dôsledné využitie...

Zapekané cannelloni so špenátom
Špenát urestujeme spolu s 1 nakrájanou cibuľou a 2 strúčikmi cesnaku na olivovom oleji, pridáme muškátový...

Plnené „mušle“ vo vínovej omáčke
Slávky dobre umyjeme, otvorené mušle odoberieme. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame a urestujeme na...

Linguine s teľacím jazykom a so šalviou
Zeleninu na varenie jazyka nakrájame, pridáme zmes korenín a soľ. Zalejeme vodou, povaríme, ...

Špagety z chladničky
Keď neviem čo variť, pozriem do chladničky a začínam variť. Tieto špagety na obed chutili...

Mleté mäso pod perinou zo zemiakovej kaše
Dnes som varila túto dobrotu na spôsob pastierskeho koláča prvý krát, a veľmi nám to zachutilo....

Kuracie prsia na prírodno s cesnakovým dipom
Recept vznikol na rýchlo, štýlom - čo chladnička dala. Recept je jednoduchý, časovo nenáročný,...

Sedliacka kapusta
Táto kapusta sa začína variť od mäsa až potom kapusta. Kapustu kyslú používam v konzerve, ...

Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Komerčný recept<br />Rizoto si môžete pripraviť aj so zeleninou a výživnou pohánkou. Ak do neho pridáte...

Srdce na smotane
Jedna z najchutnejších vnútorností je práve srdce, je jedno či hovädzie, bravčové alebo akékoľvek iné....

Vrtuľky s cuketou, slaninkou a pecorinom
"Fusilli con zucchine e pancetta" je veľmi obľúbený domáci recept v Taliansku a aj v našej rodine....

Bravčový tokáň s dubákmi
Náš nedeľný obed dnes opäť z bravčového mäsa. Výborný tokáň so sušenými dubákmi.

Rezne s chutnou omáčkou
Komerčný recept<br />Z obyčajných hovädzích rezňov vytvoríte vďaka mrkve, zeleru a rozmarínu krásne voňavé jedlo, ...

Lososová štrúdľa so špenátom
Nemusí byť vždy len štrúdľa na sladko. Ponúkam vám recept na chutnú štrúdľu na slano.

Ukrajinský kapustový závin
Myslím, že tu dlhý úvod písať netreba, krajina pôvodu hovorí za všetko:-)

Špagety s máslovými rajčaty
Tak jsem tu s ještě jednou verzí špaget a podle mně ještě lepší. No a proč...

Hovädzie dusené s tekvicou a kukuricou „locro“
Locro je výdatný hustý gulášovitý pokrm považovaný za národné jedlo v Argentíne, Bolívii, Peru...

Cestoviny à la Multicooker
dostala som darček na narodeninky tak prečo ho nevyskúšať :)

Zajačie stehno na víne so zemiakovým „gratin“
Cibuľu a mrkvu očistíme a nakrájame spolu so zelerom a slaninou na drobné kocky. V kastróle...

Zeleninová směs s vařeným kuřecím masem
Málo času hodně práce a vařit se musí. Tak jsem fotil a nepřidával, protože nebyl...