
Plnená kuracia roláda - Пилешко руло с плънка
Kuracie prsia na 1000 spôsobov, tak vyzerá naša kuchyňa od určitého času. Sem - tam...

Šampiňónová nátierka
Hríbová nátierka je jeden z tých receptov, ktoré som dlho dlho odkladala a až nedávno sa...

Ostriež na kamute s kešu orieškami
Na pošírovanie ostrieža pripravíme nálev z vody, soli, cukru, celého čierneho korenia, nového...

Špenátový prívarok s opraženou žemľou
Toto je klasika, ktorú mám stále rada, vlastne celá naša rodina, okrem manžela :)

Zapekaný ružičkový kel
Ružičkový kel vyzerá ako malá kapusta a má množstvo vitamínov, minerálov a vlákniny. Napriek svojej...

Cibuľový tokáň na transylvánsky spôsob
Hľadala som recept na zužitkovanie mäsa z mäsovej polievky. Fašírky, paradajková a kôprová omáčka mojej...

Smotanové poháre s jablkovo-banánovou vrstvou
K príprave týchto pohárov ma inšpiroval tento recept: http://www. varecha. pravda. sk/recepty/smotanovy-krem-s-varenym-jablckom/65537-recept. html Je to jesenná obmena ľahkého...

Červená šošovica, cestoviny a opekané kuracie prsia
Dnes bol obed bez polievky - ak by ste chceli vyskúšať - tu je recept.

Zelerovo-paradajková polievka
Takúto polievku so raz jedol v jednej reštaurácii. Veľmi mi zachutila, tak ju aj doma...

Dusený špenát s klobásou
Ako malý chlapec som špenát nemohol ani cítiť, ale teraz na špenát nedám dopustiť. Ako...

Hydinový perkelt s bryndzovými kroketami
Na masle orestujeme nadrobno posekanú cibuľu, cesnak a červenú papriku pokrájanú na malé kocky. Po...

Morčacie stehno so zeleninou a hríbmi
Toto jedlo máme radi je to rýchlo urobené a hlavne dobré. Aspoň nám chuti.

Hovädzí guláš so špikovými knedličkami
Guláše a perkelty patria do našej ľudovej kuchyne. Viac fantázie v príprave nových príloh, ktoré...

Ossobuco alla milanese s gremoládou a grilovanou polentou
Ossobuco alla milanese je typickým jedlom regiónu Lombardia a mesta Miláno. Jeho pôvod je síce nejasný,...

Holúbky zapekané so smotanou
Holúbky môžu byť známe aj pod iným názvom podľa regiónov, dokonca sa pripravujú aj za našimi...

Teľacie mäso s červenou kapustou a so žemľovým knedlíkom
Toto jedlo nepatrí medzi 15 minutové rýchlovky, ale pečené mäso, kapusta a žemľový knedlík budú...

Pečené zajačie stehná s plnkou
Trošku práce s vykosťovaním stehien mladých „ušiačikov“, ako aj s ich kompletizáciou do finálnej podoby polotovaru,...

Panenka na šampiňónoch s tekvicovo-zemiakovým pyré
Pôvodne som chcela urobiť z panenky steaky v prosciutte. Ale nakoniec som sa rozhodla pre tento...

Kurací paprikáš so šampiňónmi
Každý z Vás si dozaista dokáže uvariť paprikáš podľa vlastných predstáv a chutí. Ja som ho...

Palmový kel s cestovinou
... alebo toskansky kel, (Brassica oleracea var. palmifolia)... Mala som zase v bio-balicku tuto...

Králičie beháky na póre a bielom víne
Králičina patrí medzi moje obľúbené mäso. Teraz som ju robila na póre a podlievala bielym vínom....

Slané palacinky
Dnes som robila výborné plnené slané palacinky. Cesto nemá chybu skúste.

Dusené stehienko vo vínovej fazuli
Kuracina je ako maliarske plátno. Môžem k nej pridávať rôzne chute, farby, vône,...

Kurací šalát s vajcom a so zeleninou
Tento recept vznikol, lebo máme radi kuraciu polievku a šaláty. Tak tu je využité jedno...

Chlpáče s hubami
Tieto chlpáče sú jedlé a celkom rýchlo hotové. Teda vzhľadom k tomu, že sa nerobia...

Pečená plnená tekvica podľa Ondreja
Ešte som sa vrátil spomienkou na baču Ondreja a na jeho perfektnú pečenú tekvicu.

Pikantný syr s Hubertom
Pokračovanie druhé, jedlo so sektom. Chuťovka k posedeniu pri pive, alebo víne.