Domáca kapsa alebo sumka po domasnemu fotorecept
Foto: alexito
Toto jedlo som objavil na Ukrajine v jednej malej domacej restauracii, kde jedlo, ktore som si objednal, pripravovali a varili od zaciatku, ziaden polotovar... Zobraziť celý popisToto jedlo som objavil na Ukrajine v jednej malej domacej restauracii, kde jedlo, ktore som si objednal, pripravovali a varili od zaciatku, ziaden polotovar... cakal som sice nenormalne dlho, ale vysledok ma neskutocne nadchol. Ked som tam prisiel prvy krat a objednal si placku, po chvili som pocul, ako rucne struhaju v kuchyni zemiaky, chytil som sa za celo,ale vydrzal som to, no to co som potom dostal na stol bolo neskutocne lahodne, cerstve a chutne...
porcií
tepelná úprava
Suroviny
1,5 kg |
|
800 ml |
|
2 stredné ks |
|
0,5 l |
|
0,5 kg |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
podľa gusta |
|
prevarená 1/2 kocka |
|
podľa porcii |
|
(masť) |
|
(hladká múka) |
|
Postup
-
1
Nasekanu cibulu oprazime na olivovom oleji alebo bravcovom sadle a pridame nasekane sampiony (kupujem cele, pretoze narezane nemaju ten smak), trosku osolime a pridame cierne korenie ,mozete aj troska vegety.
-
2
Ked bude citit vo vzduchu tu nadhernu vonu tejto kombinacie, vlozime na velmi male kusky pokrajane bravcove stehno a na prudkom ohni zacnem restovat
-
3
Restujeme pokial zmes a maso nepusti stavu (maso musi zbeliet). Potom dame plyn na minimum, podlejeme vyvarom alebo bujonom a nechame zmes dusit.
-
4
Ked uz bude maso mäkke a bude sa dat napichnut na vidlicku, pridame pol litra smotany na varenie, premiesame, pridame cervenu sladku papriku a zahustime Solamylom alebo hladkou mukou. za staleho miesania na miernom ohni celu zmes este dochutime solou a korenim a odstavime od ohna.
-
5
Na zemiakovu placku naservirujeme podla hladu tuto dobrotu, prelozime pokryjeme nastruhanym syrom a pustime sa do konzumacie. Raz za cas je tato dobrota na stole fantasticka. p.s. mozte pouzit i morcacie alebo kuracie prsia, ale prasa je prasa :)
No namiesto stehna robím kuraciu pečeň.A placka musí byť po okrajoch krásne chrumkavááá.
ahoj, skus to uvarit a porovnat to s tymi,co ponukaju v kazdej druhej restike. Ja osobne som sa tu na Slovensku s takouto zmesou v placke este nestretol...
Pobavil si ma, keď si sa chytal za hlavu pri zvuku strúhania zemiakov.-D aspoň si mal istotu, že to nebol polotovar z mraziaka;-)
Aby si to mala diétnejšie a nekalorické urob si namiesto mäsovej "patlaniny"mrkvovú