
Chutná a rýchla zapekaná ryža
Chrumkavá ryža je kulinársky skvost , ktorý v jednom jedle spája textúry a chute....

Kura s ryžou na venezuelský spôsob
Vďaka dokonalej kombinácii ryže, kuracieho mäsa a rôznych čerstvých druhov zeleniny, ako je cibuľa, ...

Bravčové na skaramelizovanej cibuli
Chuťovka a navyše jednoduchá a rýchla. Dielo vzniklo čistou náhodou....

Perkelt k fazuľkovému prívarku
Variant môjho perkeltu z hovädzieho mäsa z krku s párkami, doplnený vždy dostupnou zeleninou....

Bravčová panenka najjednoduchšie ako sa len dá
Moja milovaná dcérka Angie (52) i moja prevzácna „prišahaná“ (77) rukou i hlavou spoločnou, pri varení razia motto: „Čo najrýchlejšie, najjednoduchšie a maximálne 7 surovín“....

Omáčka z tmavých ringlôt
Slivková omáčka patrí do našej rodinnej kuchynskej šperkovnice už druhé storočie....

Hashweh s koreneným jahňacím mäsom
Hašve je stálicou levantských hostín a určite si získa veľa ľudí....

Krupoto s bravčovým stehnom
Na horúcom oleji nechám zosklovatieť nakrájanú cibuľku a trošku rasce. Pridám bravčové stehno, ktoré som...

Kuracie mäso s tekvicovým prívarkom
Kuracie mäso: Na oleji so štipkou rasce dozlata urestujeme nakrájanú cibuľku, pridáme na rezance nakrájané kuracie...

Paradajková pochúťka
Nepasírovaná, dušená rajčata z mrazáku bez výrazného ochucení....

Bravčový perkelt s kyslou kapustou
Možno by som tento recept mal nazvať „segedínsky guláš s väčším pomerom mäsa“....

Slovenský bravčový vtáčik - nevtáčik bez závitkov
Rovnako chutný ako v závitku mäsa. Vyskúšajte.

Kuracie lýtka na zelenine
Kuracie mäso patrí medzi najobľúbenejšie a najčastejšie používané i v našej domácej kuchyni....

Fazuľkový šalát s bryndzou
Zeleninové jedlá a šaláty sú ideálne na leto. Sú ľahké, nezaťažia telo a chutia...

Lečo s hubami crimini pre dvoch
Variant s využitím situácie na tunajšom trhu s hubami....

Bravčové plátky s čínskou hlivou a kuskusom
Kto obľubuje mäsá pripravované s hubami, príde si na svoje....

Pór s hrozienkami ako príloha
Možno pre niekoho zvláštna kombinácia, ale chuťovo výborná. Hrozienka dodajú póru inú dimenziu.

Kuracie prsia na zelenine so smotanou
Na kocky nakrájané kuriacie prsia orestujeme s nakrájanou cibuľkou na oleji. Osolíme a pridáme nakrájanú mrkvu,...

Ryža s kurkumou a so zeleninou
Kurkumová ryža je jedno z tých jedál, ktoré si zamilujete kvôli jej farbe, aróme a chuti....

Sicílska caponata
Caponata sa na talianskom ostrove Sicília podáva ako zeleninové predjedlo alebo ako príloha k mäsu aj rybám....

Moravský vrabec s dusenou novou hlávkovou kapustou
Dnešný obed nám veľmi chutil aj bez pridávania múky...

Jednoduchá ryža s tuniakom
Tento recept na tuniakovo-ryžový pokrm je perfektným riešením, keď si chcete pripraviť chutnú večeru bez starostí a s maximálnym využitím toho, čo máte doma....

„Riziko“ z kuracieho mäsa – nepravé rizoto v mojej verzii
Rizoto: Kuracie stehná zbavím kože a vykostím. Mäso z nich nakrájam na kocky. V nepriľnavom...

Huby s Nivou
V sezóne lesné, v zime z obchodu. V oboch prípadoch rýchlo hotové a chutné....

Pečený bôčik s dusenou kyslou kapustou a so zemiakovou knedľou
Tento recept je u nás veľmi obľúbený. Moji chlapci ho zbožňujú. Dokonca aj svokra toto...