Foto: mycake
Priznám sa, že nie som priaznivcom žemľovky ako hlavného chodu, lebo sladkého je tu na mňa akosi veľa, ale takáto varianta sa mi pozdávala. Zobraziť celý popisPriznám sa, že nie som priaznivcom žemľovky ako hlavného chodu, lebo sladkého je tu na mňa akosi veľa, ale takáto varianta sa mi pozdávala. Milý receptík, ktorý sa pripraví rýchlo a upečie kým sa zvítate s návštevou. Recept je zo stránky MyCake.sk.
porcie
príprava
na 185 °C
Postup
-
1
Jablko si nakrájam na menšie kúsky, pridám maslo, 2 kávové lyžičky cukru, škoricu, podlejem troškou vody a podusím asi 10 minút.
- 2
Medzitým odrežem kraje z chleba a nakrájam ho na kocky približne 1 x 1 cm veľké a zmiešam spolu s udusenými jablkami.
- 3
V miske si zohrejem mlieko na vlažné, pridám 2 polievkové lyžice cukru, puding a za neustáleho miešania aj vajce. Touto zmesou zalejem nakrájaný chlieb s jablkami a premiešam.
- 4
Zmes potom nechám chvíľu odležať, rozdelím do vymastených zapekacích misiek a pečiem pri teplote 185 °C približne 20 minút do zlatista. Keď trocha vychladne, môžem podávať:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu