Farmárske kuracie stehná s hríbami na smotane a mrkvovými nokerlami fotorecept
Foto: izabella929
Dnešný sviatočný predvianočný obed som trošku spestrila s kuracími stehnami na sušených dubákoch na smotane a príloha mrkvové nokerle.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
1 PL domáca |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
|
|
štipka |
|
na špic noža |
|
250 ml 33 % |
|
1 PL |
|
hrsť |
|
1 PL |
|
Na mrkvové nokerle: | |
|
|
|
|
1 ks |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Pripravila som si kuracie stehná z farmy, ktoré som umyla.
-
2
Aby sa mi ľahšie s nimi manipulovalo, prekrojila som ich na polovicu a aj preto, lebo sú dosť veľké.
-
3
Na panvicu som dala polovicu masti a opiekla som ich zo všetkých strán.
-
4
Pripravila som si základ. Na rajnicu som dala zbytok masti, nakrájala som do nej cibuľu, opiekla a pridala som červenú mletú papriku. Všetko som podliala troškou vody a nechala som tento základ povariť 15 min.
-
5
Do tohto základu som vložila stehná, pridala som horčicu.
-
6
Kuracie stehná som osolila, okorenila, pridala štipku rasce a potom som podliala troškou vody.
-
7
Kým sa mäso dusilo, pripravila som si sušené dubáky. Namočila som ich do teplej vody.
-
8
K uvarenému mäsu som pridala dubáky i s vodou a nechala povariť.
-
9
V smotane som rozmiešala hrubú múku a pridala som k mäsu. Nechala som chvíľu prejsť varom a dochutila som hotové jedlo.
-
10
Pripravila som si cesto na mrkvové nokerle. Ešte som ich takto nerobila takže som netušila koľko mrkvy to bude vyžadovať. Doporučujem pridať iba jednu celú mrkvu nastrúhanú na menších dierkach. Pridala som celé vajce a spolu s vodou som urobila cesto.
-
11
Sádzala som ich cez dierkavú misu do vriacej vody.
-
12
Uvarené nokerle som zcedila, poliala troškou oleja aby sa nezlepili. Sú omnoho chutnejšie, než obyčajné.
-
13
A už stačí iba naložiť na taniere. Prajem vám dobrú chuť.
Šikovná si veľmi.
Prepáč, ak nazbieraš dubáky v lese, tak nie sú domáce. Iba ak by si ich nazbierala na svojej záhrade, alebo v skleníku, či v pivnici a ak si ich zasadila, či cieľavedome vypestovala. Inak sú to len lesné hríby ( huby).
@Ziegelfed 1968 má pravdu, mne s tým tiež dosť leziete na nervy. Ako by ste chceli vyvolať u tých čo nemajú možnosť zohnať farmárske výrobky pocit menejcennosti. Proste napíš kuracie stehná. A každý použije také, aké má.
Apropo, už som sa u našich akože “farmárov ” pár krát sekol. Tlačenka bola ráno nejedlá, zelená, ráno kúpený kohút bol popoludní mazlavý a páchol a jeden druh cestoviny bol z dvoch druhov cesta. Takže polovica uvarená a druhá tvrdá a tiež jedna tenšia a druhá hrubšia. A to nespomínam tie kyslé ksichty predavačov... Aj za komunizmu sa vedeli tváriť lepšie.!
Dnes o 18.30 hod. si napísala: “ aj dubáky sú domáce keď si ich sama nazbieram v lese...”
Ja som tiež nikde nenapísal že si v recepte uviedla že máš domáce dubáky. A to, že si predtým žila na dedine a poznáš rozdiel,má ako ovplyvniť potencionálnych kuchárov tvojho receptu? To ich má odradiť od zrealizovania? Lebo nemajú dedinské produkty? Veď ideš sama proti sebe. “Uvarte si to, no iba ak máte všetko domáce... ”
Milá Izi, včera jsem vařila obdobu tvého receptu a naprostá spokojenost. Lep používám běžně, neaspiruji na michelinskou hvězdu a tím pádem se za to nestydím. Ještě vyzkouším tvé mrkvové nokerle, včera už na ně nedošlo. Krásný den, milá Izi!!
Zvolila by som síce iný postup a nerada vidím na tanieri stehná s kožou (okrem pečených), ale mrkvové halušky sa mi páčia.
A čo sa týka klonov typu @jang , stačí si pozrieť pár jej komentárov, nedávno ešte bola žena, neviem, či sa dala preoperovať na muža, alebo nevie v tom množstve vlastných nickov, ktorý je ženského a ktorý mužského rodu...každopádne je to človek na Vareche varený - pečený, rozhľadený s výbornými vyjadrovacími schopnosťami a z toho mne osobne vychádza len jeden:-) Zábava ako pre koho:-(
ale, prosím ťa, hádam sa nenecháš odradiť;-) pozri, koľkokrát ma tu popravovali a som tu...ty si silná žena, máš šikovné ruky, veľa krásnych receptov a veľa obdivovateľov.
zase jedna múdra hlava ze zemí historických
Mám presne taký istý pocit a preto som to pani "domácej" aj tak napísal. Ona si asi myslí, že iní nemajú prístup k farmárskym a domácim produktom a ona je "in" a my panelákoví konzumenti podradných potravinárskych produktov niekde z hypermarketu.
Ten farmár musí byť veľmi dobrý človek, keď ti donesie očistenú hydinu rovno domov, to fakt každá gazdiná nemá.