Foto: alexandra20
Hovädzie mäso je zdĺhavé na prípravu a mne osobne ani tak nechutí, takže španielskeho vtáčika pripravujem z bravčového mäsa a nerobím rolky, ale pokrájam Zobraziť celý popisHovädzie mäso je zdĺhavé na prípravu a mne osobne ani tak nechutí, takže španielskeho vtáčika pripravujem z bravčového mäsa a nerobím rolky, ale pokrájam mäsko na kocky, je to oveľa rýchlejšie hotové. Pravideľne má u nás na stole miesto.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Naposledy som použila brav. stehno, ale robievam ho aj z pliecka. Záleží podla toho, čo máte po ruke alebo čo máte radšej. Mäsko som si umyla, očistila, nakrájala na kocky a dala do misky kde som pridala soľ, čierne korenie (ale nie vela, radšej dokoreniť na záver, ako by ho malo byť vela) a horčicu, aby bolo všetko mäsko pekne obalené. Všetko spolu zmiešam a pridám ešte hladkú múku asi 2 lyžice a znovu pomiešam.
-
2
Na masti osmažím mäsko, aby sa zatiahlo.
-
3
Vyberiem mäsko a do výpeku (ak je ho málo ešte pridám masť), dám cibuľku nakrájanú na kocky, osmažím do sklovita.
-
4
Do cibuľky pridám červenú papriku, asi jednu lyžičku - urobí peknú farbu aj chuť. Krátko osmahnem pozor, aby sa nespálila, pridám mäsko a premiešam.
-
5
Vodu si zohrejem v rýchlovarnej kanvici, zalejem mäsko asi 1 litrom vody, poriadne pomiešam, zakryjem pokrievkou a nechám dusiť. Treba dať dosť vody na začiatku, aby bolo dosť šťavy, lebo neskorším dolievaním sa stratí chuť, kedže priateľ má rád veľa šťavy, tak jej dávam viac.
-
6
Medzitým, ako sa mäsko dusí, si pripravím ostatné ingrediencie. Uhorky a párok pokrájam na drobno a vajíčka pretlačím cez sitko.
-
7
Priebežne miešam. Dusím asi hodinku a pol, ale môže byť aj kratšie záleží od mäska. Keď je mäsko mäkké, pridám vajíčka, uhorky a párok. Povarím ešte asi 10 minút. Na záver pridám ešte lyžičku horčice poriadne premiešam a dochutím ešte soľou a čiernym korením, ak je to potrebné. Mne na záver už nič nechýba, tak nezvyknem dochucovať. Podávam s ryžou. Dobrú chuť.
aspoň vidieť že je to originálna fotografia jedla, pre mňa je podstatné aké je chuťovo a nie či je niekde kvapkanec
vôbec nemám dôvod zaoberať sa takými poznámkami, sú ludia ktorý hladajú chyby, tak nech hladajú.
Ďakujem za pekný komentár. :-)
ďakujem za pekný komentár. ja nelúbim velmi hovädzie mäsko preto som sa rozhodla pre túto alternatívu, a sme s ňou maximálne spokojný
Trochu sme to poupratovali :)
... a kedže mi máme radi viac šťavy, tak jej dávame viac.
Dozametane.
Stane sa každému, ďakujem za upozornenie
@Alexandra20 prepáč, recept je pekný a ja som Ťa fakt nemienil urážať.
Tak, asi tak nejak to bude @Rulik
@mariamka , tvoj rodný jazyk nemusí byť aj jej rodným jazykom;-) ale v princípe som tiež za spisovnú slovenčinu.
Na maďarskom webe trvá aj týždeň, kým mi zverejnia recept, prejdú ho od slova do slova, to je asi správny postup.
recept výborný, nakoľko sa šetrí čas zamotávaním a rozmotávaním mäsa ☺
Velmi dobre si to napisala.
myslel som, že nás zaujíma hlavne obsah receptu a spôsob prípravy, preto som očakával v tomto smere trochu tolerancie, prispievajú sem ľudia s rôznym stupňom vzdelania, rôznych národností a kľudne mi opravte gramatické chyby červenou
to bola rec ako vino,pritom stacilo zobrat servitku a tu mazanicu z taniera zotriet.(pravopis teraz neriesim,samozrejme treba nan dbat).pritom recept nie vobec zly,dokonca nebol zniceny lepom,stacilo iba omacku viac zvarit-zredukovat na pozadovanu hustotu,aby to naozaj nebola polievka.
Clovek moze byt rad ze si najde recept ktory hlada. Nikto tu predsa nevedie profesionalny blog na recepty, tak netreba rypat.