Falošný španielsky vtáčik fotorecept

alexandra20 - bez fotkyalexandra20, 13. decembra 2016

Hovädzie mäso je zdĺhavé na prípravu a mne osobne ani tak nechutí, takže španielskeho vtáčika pripravujem z bravčového mäsa a nerobím rolky, ale pokrájam mäsko na kocky, je to oveľa rýchlejšie hotové. Pravideľne má u nás na stole miesto.

5-6
porcií
15 minút
príprava
90-100 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
3 ks
1 ks
2 ks
1 ks
1 čl
2 PL
 (olej)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Naposledy som použila brav. stehno, ale robievam ho aj z pliecka. Záleží podla toho, čo máte po ruke alebo čo máte radšej. Mäsko som si umyla, očistila, nakrájala na kocky a dala do misky kde som pridala soľ, čierne korenie (ale nie vela, radšej dokoreniť na záver, ako by ho malo byť vela) a horčicu, aby bolo všetko mäsko pekne obalené. Všetko spolu zmiešam a pridám ešte hladkú múku asi 2 lyžice a znovu pomiešam.

    Falošný španielsky vtáčik (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na masti osmažím mäsko, aby sa zatiahlo.

    Falošný španielsky vtáčik (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyberiem mäsko a do výpeku (ak je ho málo ešte pridám masť), dám cibuľku nakrájanú na kocky, osmažím do sklovita.

    Falošný španielsky vtáčik (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do cibuľky pridám červenú papriku, asi jednu lyžičku - urobí peknú farbu aj chuť. Krátko osmahnem pozor, aby sa nespálila, pridám mäsko a premiešam.

    Falošný španielsky vtáčik (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vodu si zohrejem v rýchlovarnej kanvici, zalejem mäsko asi 1 litrom vody, poriadne pomiešam, zakryjem pokrievkou a nechám dusiť. Treba dať dosť vody na začiatku, aby bolo dosť šťavy, lebo neskorším dolievaním sa stratí chuť, kedže priateľ má rád veľa šťavy, tak jej dávam viac.

    Falošný španielsky vtáčik (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Medzitým, ako sa mäsko dusí, si pripravím ostatné ingrediencie. Uhorky a párok pokrájam na drobno a vajíčka pretlačím cez sitko.

    Falošný španielsky vtáčik (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Priebežne miešam. Dusím asi hodinku a pol, ale môže byť aj kratšie záleží od mäska. Keď je mäsko mäkké, pridám vajíčka, uhorky a párok. Povarím ešte asi 10 minút. Na záver pridám ešte lyžičku horčice poriadne premiešam a dochutím ešte soľou a čiernym korením, ak je to potrebné. Mne na záver už nič nechýba, tak nezvyknem dochucovať. Podávam s ryžou. Dobrú chuť.

    Falošný španielsky vtáčik (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
  • Bravčové mäso
  • Hlavné jedlá
  • Obed
  • Večera
  • Dusené
  • Diskusia k receptu


    Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
    Myslím, že je nás viac, ktorí občas varia toto jedlo. Nie je to nič zvláštne, recept visí dávne veky na Mimibazar.sk... Ale chcela som čosi iné. Pravdaže Varecha.sk je portál určený predovšetkým pre milovníkov koníčka, ktorým je varenie, pečenie a pod. Ale to neznamená, že je v poriadku, ak ľudia uverejnia svoje recepty s množstvom hrúbok, čudnými vetnými spojeniami, strašne mizernými fotkami a pod. Nechcem bazírovať na superskvelej spisovnosti, ale každý by si mal po sebe príspevok aspoň raz, dva razy prečítať a opraviť svoje kiksy. Ak to neurobí, zjavne mu nezáleží na tom, ako jeho recept ľudia berú a nezáleží mu ani na ľuďoch, ktorí ho čítajú. Načo ho potom zverejňuje? Kým niečo vypustím z rúk, musím mať aspoň 90% istotu, že to je k svetu. Aj jedlo chcete mať na tanieri naservírované tak, aby to slušne vyzeralo a nie švacnuté halabala ako masu pre prasiatka. Prečo nám tu niekto "servíruje" recept v tzv. patlámo verzii, ktorú musí po ňom niekto opravovať? Prosím vážených ospravedlňovačov týchto antigramatických praktík, skôr než mi začnete nadávať, skúste si uvedomiť, že dnes je vzdelanie prístupné všetkým a pologramotnosť či negramotnosť sa už obhájiť nedá. Tak ju, prosím, neobhajujte. Varechu.sk možno čítajú aj ľudia za hranicami Slovenska a tí by iste mohli potvrdiť, že nikde na svete sa ľudia nestavajú takto hlúpo k svojmu materinskému jazyku. Ale je to dôležité hlavne kvôli nám, všetkým čitateľom v našej krajine. Inak ukazujeme všetkým, hlavne ale deťom, že netreba robiť správne, že možno prácu odfláknuť, že šlendriánstvo sa dá ospravedlniť atď.