Hovädzie mäso je zdĺhavé na prípravu a mne osobne ani tak nechutí, takže španielskeho vtáčika pripravujem z bravčového mäsa a nerobím rolky, ale pokrájam mäsko na kocky, je to oveľa rýchlejšie hotové. Pravideľne má u nás na stole miesto.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
700 g |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
|
|
1 čl |
|
|
|
|
|
2 PL |
|
(olej) |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Naposledy som použila brav. stehno, ale robievam ho aj z pliecka. Záleží podla toho, čo máte po ruke alebo čo máte radšej. Mäsko som si umyla, očistila, nakrájala na kocky a dala do misky kde som pridala soľ, čierne korenie (ale nie vela, radšej dokoreniť na záver, ako by ho malo byť vela) a horčicu, aby bolo všetko mäsko pekne obalené. Všetko spolu zmiešam a pridám ešte hladkú múku asi 2 lyžice a znovu pomiešam.
-
2
Na masti osmažím mäsko, aby sa zatiahlo.
-
3
Vyberiem mäsko a do výpeku (ak je ho málo ešte pridám masť), dám cibuľku nakrájanú na kocky, osmažím do sklovita.
-
4
Do cibuľky pridám červenú papriku, asi jednu lyžičku - urobí peknú farbu aj chuť. Krátko osmahnem pozor, aby sa nespálila, pridám mäsko a premiešam.
-
5
Vodu si zohrejem v rýchlovarnej kanvici, zalejem mäsko asi 1 litrom vody, poriadne pomiešam, zakryjem pokrievkou a nechám dusiť. Treba dať dosť vody na začiatku, aby bolo dosť šťavy, lebo neskorším dolievaním sa stratí chuť, kedže priateľ má rád veľa šťavy, tak jej dávam viac.
-
6
Medzitým, ako sa mäsko dusí, si pripravím ostatné ingrediencie. Uhorky a párok pokrájam na drobno a vajíčka pretlačím cez sitko.
-
7
Priebežne miešam. Dusím asi hodinku a pol, ale môže byť aj kratšie záleží od mäska. Keď je mäsko mäkké, pridám vajíčka, uhorky a párok. Povarím ešte asi 10 minút. Na záver pridám ešte lyžičku horčice poriadne premiešam a dochutím ešte soľou a čiernym korením, ak je to potrebné. Mne na záver už nič nechýba, tak nezvyknem dochucovať. Podávam s ryžou. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu