Chilli con carne Chihuahua

andrewpobis747 - fotkaandrewpobis747, 12. januára 2017

Je to skoro ako rizoto. Ale nie je. Je to veľmi pikantne jedlo. Mexická kuchyňa.

1-3
porcia
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g mleté
425 ml v (konzerve)
3 ks
500 ml
1 ks
750 g pšeničný stredný hrubý
5 ks
1 ks
1-2 ČL (alebo Solamyl)
2 ks




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme zohriať olej. Pridáme nakrájanú cibuľu, o niečo neskôr aj nakrájaný cesnak. Primiešame mleté bravčové mäso, restujeme, kým sa nerozpadne na drobné kúsky. Pridáme prepláchnutú červenú fazuľu a pokrájanú červenú papriku a kapiu.

  2. 2

    Zalejeme hovädzím vývarom, ochutíme Pikantnou zmesou, soľou a mletým čiernym a kajenským korením. Pridáme chilli papričky. Všetko miešame, dusíme kým fazuľa nezmäkne. Kukuričnú múku rozmiešame vo vode a pridáme do zmesi. Vydusíme do požadovanej kontistence alebo ešte zahustíme s múkou.

  3. 3

    V druhom hrnci uvaríme bulgur v osolenej vode. Varíme asi 15 minút.

  4. 4

    Chilli con carne Chihuahua podávame s uvareným bulgurom. Podľa chuti môžeme pridať aj sterilizovanú kukuricu. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

evanaaa
Dávno som nerobila,ani neviem, či budem.....ale ja by som najprv riadne podusila mäso ( niekedy som dávala aj nakrájané miesto mletého), pridala papriky a až nakoniec fazuľu, tú netreba dlho variť, veď je mäkká už z konzervy, len ak by bola tá večer namáčaná - suchá, tú treba povariť viac. A myslím, že ani netreba zahusťovať.
evanaaa
No ale to hlavné som zabudla - pochváliť, že si to uvaril, iste celkom chutne, zdá sa......na takého mladého kuchára :)
afataga
toto jedlo by sa malo robit z mleteho hovadzieho, ja nezahustujem, netreba, skus dat aj trochu rimskej rasce a upne na konci kocku horkej cokolady, neboj sa, nebude ju tam citit, len da tomu taky smrnc a kajenske korenie su vlastne mlete chilli papricky cayene
klukodvody
No vypadá to hezky, určitě to bude dobré. Jen na mně je tam trochu moc koření, které má v podstatě stejné vlastnosti. Ale to je můj problém, já to koření používám tak trochu jinak. Ale ten bulgur je tam super. To určitě zkusím. Tak za 5*
mijaita
@afataga vyjimecne nemas pravdu! Maso se uvari (vetsinou je jak podesev) a trha se! nevim kde je v Chihuahua dobre, ale mne nechutnalo nikde. A zas tak pikantni urcite neni. Vyberte si "chili con carne" pouze a jen s nechutnyma plackama. Echt z Chihuahua!


andrewpobis747
@Afataga (12.1.2017 19:23)

Ano malo byť tam hovädzie mäso. Ja som asi bol vo nesprávom obchode a tam mali bravčové mleté mäso . Aj podaktoré veci tiež. Tak vznikol tento recept iba s malým rozdielom . Je viac s menom chilli con carne. Len na koniec som ja pozmenil názov . Stým že som tam pridal Chihuahua . Len k vôli tomu som chcel tento recept dal. Keby sa mi podarilo kúpiť všetko správne . (kedy som šiel do tesca , tam by som zohnal tie správne veci ) Ale keby tak bolo. Tak by som tento recept sem ani nedal.
andrewpobis747
@Mijaita (12.1.2017 20:11)

Dakujem i tobě za tento komentář. Víš, 100 lidí a 100 chutnají. A každý náš má ten svůj jazyk jiný. Někdo řekne že je to piknatné. A jiný zase že vůbec ne. A jiný zase že jen trochu.
andrewpobis747
@Afataga (12.1.2017 20:21)

Ano, vymyslí si svoje vlastné . Môžno zasa ty to vylepšíš. A bude z toho iný a novší recepty. Stačí použiť fantáziu . Ja sa len ešte učiť . Som len mladý ešte . Kto neskúsi neuvarí si nič.
kukulienka71
Jedno z mojich obľúbených jedál. Ale nikdy by som ho nedala z bravčového:-) Andrew, ak sa chceš skoro naučiť variť notoricky známe jedlá, prezeraj si veľa receptov na to - ktoré jedlo a porovnávaj, čo majú spoločné, drobné rozdiely sa znesú. Prajem veľa úspechov:-)
afataga
@Andrewpobis747 (13.1.2017 18:44)

to boli dobre mienene rady, bud si z toho nieco vezmes, alebo nie, to uz je na tebe, je fajn, ze sa snazis varit, tak len var a ten rcp, co dala @mijaita je super, ja robim skoro tak isto uz roky, len ten kusocek cokolady na zaver si neodpustim




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia