Hovädzie mäso na šťave fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 20. decembra 2016
Hovädzie mäso na šťave (fotorecept)
Foto: cesminaz

Takto pripravovala mäso na šťave mama mojej najlepšej kamarátky. Je tomu síce už vela rokov, ale jeho chuť bola pre mňa nezabudnutelná :-) A teraz to má rada aj celá moja rodinka ;-P

Suroviny

1,5 kg
2 l
podľa potreby
1-2 KL
8-10 ks
2-3 ks
2 ks
Zápražka:
4 PL
podľa potreby
1,5 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Potrebujeme cca 1,5 kg hovädzieho mäsa, ktore si pokrajame na väčšie kusy alebo platky. Cibulu si nakrajame na kocky.

    Hovädzie mäso na šťave (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji som zosklovatila trocha osolenu cibulu. Dala k nej mäso, osolila ho a zakryte nechala dusit kym pustilo dostatok svojej štavy. Potom som zaliala dvomi litrami vody a v kuchte varila 30 minut. Po 30ich minutach bolo mäso do 3/4 uvarene. Preliala som to do obyčajneho hrnca, pridala čierne korenie, bobkove listy, mletu rascu a priviedla znova do varu. Medzitym si spravime zápražku. Na oleji upražime muku (ja som dala 4 PL) nasledne pridame mletu papriku. Zápražku zalejeme asi 2 dl vodou, rozmiesame a vylejeme do mäsa. Takto varíme pomaly az do uplného zmäknutia mäsa. Mne sa to varilo pomaly este cca 35 minut. Za ten čas mäso zmäkne a aj sa varením vytratí tá typická chuť zápražky. A nakoniec zostane len výborná chut ;-) Nakoniec možte este podla chuti dosolit, ale aj pridat mlete čierne korenie.

    Hovädzie mäso na šťave (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ako prilohu som pripravila Orzo/slovensku ryžu so zeleninou. Na oleji som trocha slovensku ryžu opiekla, podliala dostatkom vody, osolila a pridala mrazeny hrášok a kapiu pokrajanu na male kocky. A klasicky dovarila...

    Hovädzie mäso na šťave (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Jedlo chutí výborne.Ako príloha sa k nemu hodia kyslé uhorky,alebo baranie rohy ;-)

    Hovädzie mäso na šťave (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
To je obed podľa mojej chuti so spomienkou na detstvo.Len mamka dávala masť a s tou studenou,zvyšnou šťavou sme si natierali chlieb na olovrant,alebo namáčali chlieb v teplej šťave. Vtedy ani mäso nechýbalo,taká dobrota to bola.Výborne si navarila,rada pridávam 5* :-).
Dakujem vsetkym za nahliadnutie a mile slova :-) @Dogagador podusit sa to ma len na zaciatku na tej cibuli,aby to pustilo svoju vlastnu stavu.No a potom to zalejes tolkym mnozstvom vody,kolko ti chuti.Ale toto jedlo inak nieje dusene,ale varene,takze to mäso ma pravdaze varenu chut :-) Ale bobkovy list,zaprazka atd.,to vsetko urobi svoje..ale uz to mu doda inu chut,ze ho na zaciatku nechas s tou cibulou "vypotit" :-) @evanaaa mila,nieje to dusene mäso,nikde som take nepisala :-) Stavu si uz da kazdy podla chuti,my sme stavovy ;-) Zaprazka tomu celemu jedlu doda inu,velmi dobru chut,ale musis tu zaprazku varit s tym mäsom aspon 25-30 minut.To aby sa ti tie chute prepojili a aby to cele uz nemalo tu mukovu-zaprazkovu chut. Skus mila @Evanaaa uvidis,ze je to velmi chutne.Nam to aspon velmi chuti ;-P