Pečeňová paštéta z morčacej pečene s citrónom a klinčekmi
Recept pochádza z kuchárskej knihy Špeciality zo zabíjačiek od Júlie Frank, ide o paštétu z varenej...
Kurča na červenom víne a zelenine
Kuracinu mozeme na kazdy sposob a toto je jeden z nich. Lahke jedlo z mojho oblubeneho...
Jelenka poprehýbaná a čo záhrada dala v sladkokyslom náleve
Včerajšia milá návšteva mi priniesla huby, ktoré som ešte nevidela, nevedela som že aj také...
Gnocchi v smotanovej omáčke s lososom
Mala som v chladničke gnocchi a nevedela som čo s nimi. Včera na večeru bol grilovaný...
Plnená fašírka podľa Pala
Aby ste vedeli kto je Paľo. Je to náš sused a je hlavný kritik v ulici....
Ryba na víne s chilli
Tento sposob pripravy ryby som odkukala od svokry. Najradsej mam takto pripravenu prazmu, ale tentokrat...
Zmrzlina zo žltého melónu s jogurtom
Moji maškrtní chlapi chceli niečo sladké na nedeľu, nepiekla som, pripravila som im výbornú zmrzlinu...
Kysnutý jablčník alebo beľuš
Tento kysnutý beľuš pečiem rada je to tenké cesto plnené bohatou plnkou jabĺk. Sú to aspoň...
Vyprážané dubáčie klobúky so šalviou
Tento rok som už po tretí krát natrafila na krásne dubáky. myslím si, že už...
Saltimbocca od Nick Stellino
Saltimbocca sa považuje za talianske jedlo, ide o tenké malé teľacie rezne, pokryté sušenou šunkou...
Topfenstrudel - tvarohová štrúdľa
Maslo vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do peny, pridáme žltok a tvaroh, znova vyšľaháme
Sugo di pomodoro - paradajková omáčka od Nick Stellino
Nick Stellino je vynikajúci šéfkuchár americko-talianskej kuchyne, tento recept je z jeho kuchárskej knihy "Varenie s...
Obazda
Obazda je bavorská nátierka zo syru Camembert a je to ozaj pochúťka a špecialita. Podáva sa...
Bavorská Leberknödelsuppe
Pečivo namočíme do horúceho mlieka na 45 minút. Na masle si opražíme cibuľu s petžlenovou vňaťou...
Pani Walewska
Je to slávnostný koláčik, veľmi chutný, vhodný na akúkoľvek príležitosť. Recept pochádza z Poľska...
Pravá macedónska Ljutenica
Tento recept pochadza z Macedonska. Na vareche som objavila niekolko podobnych receptov, ale tento ma ...
Apetitka zo zelenej papriky
Recept pochadza z Macedonska je to take meze zajedanie s aperitivom , obycajne rakijou pred hlavnym chodom...
Horalský guľáš
Tento recept mám ešte s čias vojenčiny keď sme chodili strážiť do hôr a mlade chlapské žalúdky...
Panzanella
Netradičný šalát, ktorý sme jedávali na dovolenke. Hlavne s čerstvými domácimi rajčinkami je chuť úžasný....
Celozrnné crêpes
Tieto palacinky som našla na stránke cookingwithalia. com ale snažila som sa ich spraviť trochu zdravšie...
Chutný boršč
moja manželka Ivka (z Užhorodu) vie uvariť fajnový borščik. Tak sa sním idem podeliť.
Gjuveč
Už niekoľko rokov trávime letnú dovolenku v bulharskom Primorsku. Bulharská kuchyňa nám chutí a tak sme...
Slovenský cibuľový šalát zemiakový
Tento šalát robíme v rodine už veľa rokov k smaženému mäsu tu je naša výroba.
Polpettone od Nick Stellino
Nick Stellino sa narodil v Palerme, žije v Los Angeles v Kalifornii v USA, je...
Cuketovo hríbové karbonátky
v tomto recepte som spojila dve suroviny ktorých mám momentálne nadbytok, cuketu a hríby... a...
Hydinová pečeň po libanonsku
Velmi zajímavá kombinace a překvapivě velmi dobrá. Varianta teplá i za studena.
Pikantné marinované a zapečené rezne z krkovičky
Krkovičku som pokrájala na rezne, najprv som ich marinovala v dijonskej horčici, upiekla na cibuľovom...
Vyprážaná plnená pečená kapia
. . . Zavarala som a konecne som vyskusala tieto super plnene vyprazane kapie...