Dostala som domáce sadlo úplne čerstvé a vyskúšala som ho urobiť so šampanským, ktoré som si pre tento účel odložila v chladničke od Silvestra..
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 700 g |
|
| 400 g |
|
| 2 PL |
|
| 1 ks |
|
| 1 ČL |
|
| 1 PL |
|
| 2 dl |
|
| 1 dl |
|
| Plnka maková: | |
| 100 g |
|
| 3 PL |
|
| Plnka orechová: | |
| 100 g |
|
| 3 PL |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Múku som si preosiala na pracovnú dosku...odobrala som z nej 100 g. a zmiesila som ju so sadlom..
-
2
sadlo som premiesila s múkou a uložila do chladničky na pol hodinu..
-
3
k preosiatej múke som pridala soľ, cukor,vajce,smotanu a v malých dávkach som pridávala šampanské..a potom som podľa potreby prilievala aj minerálnu vodu..
-
4
cesto som dobre vypracovala...a uložila do chladničky na pol hodinu..
-
5
potom som ho vybrala, rozvaľkala na kruh a potrela som ho sadlom..
-
6
cesto som začala rolovať..
-
7
zrolované cesto som prevaľkala na tvar tehly a z dvoch protiľahlých bokov som preložila..uložila som ho do chladničky na 20 min. potom som ho opäť rozvaľkala a uložila do tvaru obálky..opäť dala do chladničky..i tretí krát som ho prevaľkala, preložila a nechala odpočívať 20 min..
-
8
cesto som si rozdelila na 2 polovice...jednu som rozvaľkala do tvaru kolesa pokrájala na 16trojuholníkov, položila som orechovú plnku a od širšieho konca zrolovala do tvaru rožka..potrela som ho vajcom a uložila na plech..druhú polovicu som pokrájala na obdĺžniky naplnila makovou plnkou a zložila do tvaru vankúšika...potrela vajcom a uložila na ďalší plech..
-
9
upečené rožky som dala na mriežku vychladiť..
-
10
vychladnuté som posypala práškovým cukrom..









Diskusia k receptu