Foto: monty469
K fašiangovému času neodmysliteľne patria tradičné dobré kysnuté šišky plnené lekvárom, u nás nazývané "krepľi". Rodinke veľmi chutili, deti ocenili najmä malý bonus v Zobraziť celý popisK fašiangovému času neodmysliteľne patria tradičné dobré kysnuté šišky plnené lekvárom, u nás nazývané "krepľi". Rodinke veľmi chutili, deti ocenili najmä malý bonus v podobe sladkých donutov.
Suroviny
950 g |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
500 ml |
|
3 ČL |
|
1 ČL |
|
0,5 dcl (um) |
|
250 ml |
|
podľa chuti (alebo iný hustý) |
|
(na posypanie) |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
(na vysmážanie) |
|
Postup
-
1
V 100ml teplého mlieka si rozdrobíme droždie s trochou cukru a necháme podkysnúť. Múku preosejeme, pridáme žĺtky, soľ, cukor, rum, šľahačkovú smotanu, zvyšnú časť teplého mlieka, vanilkový cukor, kvások a zamiesime cesto, ktoré necháme vykysnúť- asi 1hod.
- 2
2/3 cesta rozvaľkáme a vykrajujeme šišky, ktoré naplníme lekvárom a dáme vysmážať. Šišky by mali v oleji plávať. Necháme trochu vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
- 3
Zbytok cesta rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, vykrojíme kolieska s malým otvorom v strede a vysmážame. Po vychladnutí polejeme bielou čokoládovou polevou a dozdobíme farebnými cukríkmi prípadne posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu