Paprčkový perkelt - winter edition fotorecept

regina4 - bez fotkyregina4, 7. januára 2016
Paprčkový perkelt - winter edition (fotorecept)
Foto: regina4

Výborný recept na maďarský spôsob :)

5-6
porcií
90 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

5-6 ks
3 ks
4 strúčiky
1 ks
1 ks
5-6 ks
4 PL
5 ks
3-4 PL červená
250 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové nožičky narežem na menšie kusy (ja režem každú na 3 kusy) a dám ich do tlakového hrnca. Dolejem studenej vody a varím pod tlakom na nízkom ohni cca 30-40 minút.

    Paprčkový perkelt - winter edition (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa nožičky varia, narežem cibuľu na menšie kocky a popražím ju v bravčovej masti. Pred dopražením cibule pridám pretlačený cesnak aby sa dopražil s cibuľou. Keď hrniec odstavím z ohňa, počkám kým prestane masť vrieť a pridám mletú červenú papriku.

    Paprčkový perkelt - winter edition (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Skoro uvarené nožičky povyberám z vývaru, v ktorom sa varili a dobre ich premiešam s opraženou cibuľkou.

    Paprčkový perkelt - winter edition (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    K nožičkám pridám nakrájanú paradajku, papriku, mleté čierne korenie, nové korenie celé, na menšie kocky nakrájané zemiaky, zalejem červeným vínom a vývarom z nožičiek.

    Paprčkový perkelt - winter edition (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Varím, kým sa šťava nezahustí na perkelt, občas premiešam. Na konci dochutím soľou podľa potreby. Po odstavení z ohňa naberačkou pozbieram z vrchu masť. Podávam s chlebom a červeným vínom. Dobrú chuť !

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Milujem ich v huspenine, a takto by som si ich dala tiez. Ale toto je vyborny recept aj na iny druh masa.
1x regina4