Foto: regina4
Výborný recept na maďarský spôsob :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové nožičky narežem na menšie kusy (ja režem každú na 3 kusy) a dám ich do tlakového hrnca. Dolejem studenej vody a varím pod tlakom na nízkom ohni cca 30-40 minút.
-
2
Kým sa nožičky varia, narežem cibuľu na menšie kocky a popražím ju v bravčovej masti. Pred dopražením cibule pridám pretlačený cesnak aby sa dopražil s cibuľou. Keď hrniec odstavím z ohňa, počkám kým prestane masť vrieť a pridám mletú červenú papriku.
-
3
Skoro uvarené nožičky povyberám z vývaru, v ktorom sa varili a dobre ich premiešam s opraženou cibuľkou.
-
4
K nožičkám pridám nakrájanú paradajku, papriku, mleté čierne korenie, nové korenie celé, na menšie kocky nakrájané zemiaky, zalejem červeným vínom a vývarom z nožičiek.
-
5
Varím, kým sa šťava nezahustí na perkelt, občas premiešam. Na konci dochutím soľou podľa potreby. Po odstavení z ohňa naberačkou pozbieram z vrchu masť. Podávam s chlebom a červeným vínom. Dobrú chuť !
Pel nem var, to alergén, bude žihlavka červený ako jabúčko.