Krémová hrachová so slaninovou chuťou

mariana1982 - bez fotkymariana1982, 8. januára 2016

Tento recept je pravdepodobne z Čiech, odkiaľ ho doniesla moja mama. Je to veľká mňamka a pritom veľmi jednoduchá na prípravu.

60 minút
príprava

Suroviny

3 hrubé plátky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Namočený hrach (väčšie množstvo) zlejeme z vody a dáme variť s asi 3 hrubými plátkami neprerastenej údenej slaniny bez koži, k tomu dáme variť zopár strúčkov cesnaku, soľ, ml. č. korenie. Ked je hrach mäkký, všetko aj so slaninou rozmixujeme ponorným mixérom a nalejeme do toho zásmažku z oleja a hladkej múky, a necháme ešte prevrieť. Podáva sa s opečeným rohlíkom nakrájaným na kocky. Ten jedinečný šmak dodáva tejto polievke práve slanina. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do kategórií:
Strukoviny, Česká kuchyňa, Slovenská kuchyňa, Polievky, Varené

Diskusia k receptu