Tieto koláčiky mám v mojom kuchárskom portfóliu už minimálne 20 rokov - a pridávam ich hlavne kvôli tomu, že sú u nás veľmi obľúbené Zobraziť celý popisTieto koláčiky mám v mojom kuchárskom portfóliu už minimálne 20 rokov - a pridávam ich hlavne kvôli tomu, že sú u nás veľmi obľúbené a bojím sa o to, že recept sa môže stratiť. ... ale na Vareche ho nájdem kedykoľvek... PS: že vraj to sú Hanácke koláče podľa pôvodnej kuchárskej knihy - ja ich volám Kopčianske....ani neviem prečo :D
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Vymiešať Heru s cukrom, primiešať postupne žltka. V mlieku rozpustiť droždie a nechať podkysnúť. Sypké prísady premiešame a pridáme do nich mlieko s droždím a vymiešanú Heru. Spracujeme vláčne cesto, miešame hnetačom - cca 7-8 minut. Odložíme na teplé miesto vykysnúť.
- 2
plnka: tvaroh pomiešame so všetkými prísadami a na záver pridáme vyšlahané bielky.
- 3
Vykysnuté cesto na doske vyvalkáme na hrúbku cca 0,75 cm a pokrájame na štvorce cca 8x8 cm. Do stredu každého štvorca naložíme tvarohovú plnku. Protilahlé rohy štvorcov nad plnkou stlačením poriadne spojíme. Na plechu necháme podkysnúť - min. 20 min prikryté zľahka čistou utierkou. Dáme piecť na vymastený plech - koláčikov je asi 30ks. Rúru vopred predhrejeme na 170-180 stupňov a pečieme cca 17-20 min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu