Kopčianske koláčiky plnené tvarohom

bubrienka1 - fotkabubrienka1, 12. januára 2016

Tieto koláčiky mám v mojom kuchárskom portfóliu už minimálne 20 rokov - a pridávam ich hlavne kvôli tomu, že sú u nás veľmi obľúbené Zobraziť celý popisTieto koláčiky mám v mojom kuchárskom portfóliu už minimálne 20 rokov - a pridávam ich hlavne kvôli tomu, že sú u nás veľmi obľúbené a bojím sa o to, že recept sa môže stratiť. ... ale na Vareche ho nájdem kedykoľvek... PS: že vraj to sú Hanácke koláče podľa pôvodnej kuchárskej knihy - ja ich volám Kopčianske....ani neviem prečo :D

120 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

500 g
80 g
80 g
2 ks
1/2 čl
1 ks
20 g
3 dl
Plnka:
350 g
50 g
1 ks
2 pl
z 3 bielkov
1 pl




Postup

  1. 1

    Vymiešať Heru s cukrom, primiešať postupne žltka. V mlieku rozpustiť droždie a nechať podkysnúť. Sypké prísady premiešame a pridáme do nich mlieko s droždím a vymiešanú Heru. Spracujeme vláčne cesto, miešame hnetačom - cca 7-8 minut. Odložíme na teplé miesto vykysnúť.

  2. 2

    plnka: tvaroh pomiešame so všetkými prísadami a na záver pridáme vyšlahané bielky.

  3. 3

    Vykysnuté cesto na doske vyvalkáme na hrúbku cca 0,75 cm a pokrájame na štvorce cca 8x8 cm. Do stredu každého štvorca naložíme tvarohovú plnku. Protilahlé rohy štvorcov nad plnkou stlačením poriadne spojíme. Na plechu necháme podkysnúť - min. 20 min prikryté zľahka čistou utierkou. Dáme piecť na vymastený plech - koláčikov je asi 30ks. Rúru vopred predhrejeme na 170-180 stupňov a pečieme cca 17-20 min.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia