Pirohy s oškvarkovou plnkou

jack - fotkajack, 7. januára 2016

Mám ho od mojej koleginky a je fakt suprový. Vyskúšajte a uvidíte. Mňamka..

40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
250 g (alebo maslo)
350 g
1 ČL
1 bal.
1 ks na potieranie
200 g
1 ks
1 kúsok červená




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvarené v šupke vychladíme, zbavíme šupky, postrúhame na jemnom strúhadle a dáme na dosku. Pridáme postrúhaný tuk a múku zmiešanú so soľou a kypriacim práškom. Vymiešame hladké nelepivé cesto a na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm. Vykrajujeme menšie kolieska, na každé dáme trochu oškvarkovej plnky, preložíme na polovicu a okraje dobre pritlačíme. Pirohy dáme na plech vyložený papierom, natrieme rozšľahaným vajcom a upečieme v rozohriatej rúre dozlatista.

  2. 2

    Plnka: Oškvarky pomelieme (ja som si ich rozomlela s ponorným mixérom. Dá sa to), spolu s očistenou cibuľou. Pridáme umytú nadrobno pokrájanú papriku, osolíme, okoreníme, posypeme petržlenovou vňaťou a premiešame.

Diskusia k receptu

luclup
Potvrdzujem, že toto slané pečivko je super, ochutnalasom ho síce iba jediný krát, a dúfam, že nie posledný. Po koláčových sviatkoch mi tento slaný "koláčik" či pečivko padlo výborne. Odporúčam, chválim a dávam 5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia