Mám ho od mojej koleginky a je fakt suprový. Vyskúšajte a uvidíte. Mňamka..
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvarené v šupke vychladíme, zbavíme šupky, postrúhame na jemnom strúhadle a dáme na dosku. Pridáme postrúhaný tuk a múku zmiešanú so soľou a kypriacim práškom. Vymiešame hladké nelepivé cesto a na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm. Vykrajujeme menšie kolieska, na každé dáme trochu oškvarkovej plnky, preložíme na polovicu a okraje dobre pritlačíme. Pirohy dáme na plech vyložený papierom, natrieme rozšľahaným vajcom a upečieme v rozohriatej rúre dozlatista.
- 2
Plnka: Oškvarky pomelieme (ja som si ich rozomlela s ponorným mixérom. Dá sa to), spolu s očistenou cibuľou. Pridáme umytú nadrobno pokrájanú papriku, osolíme, okoreníme, posypeme petržlenovou vňaťou a premiešame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu