Foto: patroveckypitrs
Dnes som mal menej času tak som urobil rýchlejší obed.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
3 ks surové |
|
na obalenie |
|
|
|
|
|
|
|
Na ryžu: | |
500 g uvarená |
|
400 g gazdovský |
|
300 g kúsky |
|
2 PL |
|
Na vyprážanie: | |
|
Postup
-
1
Bravčovú panenku som umyl a osušil.
-
2
Potom som ju rozklepal jemne tak aby susedia počuli, že budu rezne. Rezne som osolil okorenil čerstvo zomletím korením a posypal práškovým cesnakom. Nech sú pripravene.
-
3
Na toto používam samotne bielky. No zmizli z chladničky. Tak som musel musel rozbiť vajcia, ktoré som nechal zohriať na kuchynskú teplotu, aby sa dali vyšľahať. Do nádoby som dal 3 bielky, 3PL vody a soľ. Na každý bielok lyžica vody. Vyšľahal som to do hustej peny, ktorá pekne držala tvar. Kedže mi ostali žĺtky, tak som ich tam tichučko zamiešal. No nemusia sa tam dať.
-
4
Na sporák som dal zohriať olej na vysmážanie. Do jednej nádoby som dal hladkú múku a do druhej vyšľahané bielka. Rezne som dal ako prvé do múky. Potom do bielka a napokon smažiť na panvicu do horúceho oleja.
-
5
Keď sa rezne smažili, tak som v hrnci urobil ryžu. Ta z predchádzajúceho dňa ostala. Do hrnca som dal 2Pl oleja a ryžu zohrial.
-
6
Do nej som použil gazdovsky jogurt biely a ananásové kocky.
-
7
Ryža už bola horúca tak som dal do nej jogurt a ananás. Nechal to prejsť chvíľu varom a sladká ryža je hotová. Nechal som ju trochu vychladnúť.
-
8
Pri tom som vysmážal mäso. To som dával na servítky nech vysajú olej. Išlo to rýchlo. Tak a idem servírovať. Rezeň som prerezal aby ste nevideli aký bol veľký ako tanier. S tým obalom to zväčšilo objem. K tomu som dal sladkú ryžu a ide sa obedovať. Je to ohromné a rýchle. Robím takto aj kuracie prsia. Tak želám dobrú chuť!
Diskusia k receptu