Vysmážaná bravčová panenka fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 13. januára 2016 16:57
Ďalšie recepty »

Dnes som mal menej času tak som urobil rýchlejší obed.

4
porcie
25 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

500 g
3 ks surové
 na obalenie
Na ryžu:
500 g uvarená
400 g gazdovský
300 g kúsky
2 PL
Na vyprážanie:
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Bravčovú panenku som umyl a osušil.

    Vysmážaná bravčová panenka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom som ju rozklepal jemne tak aby susedia počuli, že budu rezne. Rezne som osolil okorenil čerstvo zomletím korením a posypal práškovým cesnakom. Nech sú pripravene.

    Vysmážaná bravčová panenka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na toto používam samotne bielky. No zmizli z chladničky. Tak som musel musel rozbiť vajcia, ktoré som nechal zohriať na kuchynskú teplotu, aby sa dali vyšľahať. Do nádoby som dal 3 bielky, 3PL vody a soľ. Na každý bielok lyžica vody. Vyšľahal som to do hustej peny, ktorá pekne držala tvar. Kedže mi ostali žĺtky, tak som ich tam tichučko zamiešal. No nemusia sa tam dať.

    Vysmážaná bravčová panenka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na sporák som dal zohriať olej na vysmážanie. Do jednej nádoby som dal hladkú múku a do druhej vyšľahané bielka. Rezne som dal ako prvé do múky. Potom do bielka a napokon smažiť na panvicu do horúceho oleja.

    Vysmážaná bravčová panenka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď sa rezne smažili, tak som v hrnci urobil ryžu. Ta z predchádzajúceho dňa ostala. Do hrnca som dal 2Pl oleja a ryžu zohrial.

    Vysmážaná bravčová panenka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do nej som použil gazdovsky jogurt biely a ananásové kocky.

    Vysmážaná bravčová panenka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ryža už bola horúca tak som dal do nej jogurt a ananás. Nechal to prejsť chvíľu varom a sladká ryža je hotová. Nechal som ju trochu vychladnúť.

    Vysmážaná bravčová panenka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pri tom som vysmážal mäso. To som dával na servítky nech vysajú olej. Išlo to rýchlo. Tak a idem servírovať. Rezeň som prerezal aby ste nevideli aký bol veľký ako tanier. S tým obalom to zväčšilo objem. K tomu som dal sladkú ryžu a ide sa obedovať. Je to ohromné a rýchle. Robím takto aj kuracie prsia. Tak želám dobrú chuť!

    Vysmážaná bravčová panenka (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist