Pstruh na masle s rozmarínom
Keďže máme teraz pravidelný prísun pstruhov, dokonca aj dnes manžel doniesol, tak sme si ich...
Bravčový perkelt so sušenými paradajkami
Po dlhom čase som pri príprave mäsa nepoužila tlakový hrniec. Šťavu som ničím nemusela zahustiť.
Rebarborový tarte tatin so škoricou
Tarte tatin je šup-šup koláč. Aj keď niekto by mohol mať pred karamelom rešpekt, ako...
Cícerové guľky
Tento receptík som si priniesla z wellness pobytu v kúpeľoch Dudince. Počas pobytu som si vyberala...
Králík na víně 2 v 1
Proč králík 2 v 1. V popisu a fotopostupu zastavím králíka v jedné fázi, kdy...
Bryndzová lokša
Je čas bryndze, halušiek a pirohov sme už prejedení, v mrazáku mi zostalo zopár lokší,...
Králík na hlávkovém zelí v Remosce
Tak králík pokračuje. Jednak proto, že máme rádi králičí maso a také proto, že...
Slovenská ryža, alebo orzo s fazuľkovými luskami
Predstavujem Vám variant rcp obohacovania príloh k mäsám, alebo aj ako samostatného chodu. Takto pripravenú...
Pappa al Pomodoro
Chlebovo paradajková polievka z Toskánska. Prvýkrát som ju tam aj jedla, v jednej lokálnej ...
Kôprová omáčka s duseným hovädzím
Včera mi suseda podala kôpor, už keď mi ho podávala, vedela som čo s ním...
Šťavnatý syrový krupicový dezert
Irmik tatlısı. Dalsi sladký turecky desertik, t entoraz so syrom :-) Je vynikajúci.
Biele kakaové rezy s čokoládovým krémom
Tento zákusok som tiež piekla na rodinnú oslavu takže som toho mala viac... Pokiaľ chýba niektorý...
Chřest s nočkama z ricotty
Za chvíli skončí chřestové období, tak mám potřebu si ho ještě užít.
Kurací perkelt s jadrovníkmi
Myslím si, nič nové pod Slnkom. Rcp_ov na perkelty, paprikáše, či guláše je...
Tvarohové koblížky
Tak opět něco nezdravého a smaženého. Já prostě zdravě neumím. Vlastně někdy ano ale zase...
Gnocchi s paradajkovo-mätovou šťavou
Ľahké a osviežujúce. Prirodzene z čerstvých surovín.
Pirohy plnené dubákovým ragú
Z múky, vajec, zo soli a z oleja vymiesime kompaktné cesto. Hotové cesto zabalíme...
Okonomiyaki
Okonomiyaki (お好み焼き) je japonská, velice jednoduchá vyšší placka z čerstvého zelí, dochucená...
Čevapčiči so zemiakmi a rukolovým šalátom
Mleté mäso je vďačné na prípravu rôznych jedál, ktoré máme radi a sú tradičné pre...
Menej mastný chlieb vo vajci
Chlieb vo vajci je také tradičné jedlo, keď nevieme, čo so starším chlebom alebo naň...
Mäkučký tvarohový koláč
Recept z niektorého maďarského webu ma zaujal názvom Pihe-puha túrós. To značí niečo ako veľmi mäkké....
Grilovaný kapor s krémovými zemiakmi
Jednoduchá príprava kapra alebo aj inej ryby a k nemu netradičná príloha. Kapor bol ulovený v...
Blesková štrúdľa
Úžasný recept na lístkové cesto z môjho rodinného receptára. Štrúdľa sa po upečení vyrovná ručne ťahanej....
Bryndzové halušky
Naša slovenská klasika bryndzové halušky, máme ich radi, sú rýchlo na stole, bryndza je...
Fenikel s prosciuttom a so strúhaným oštiepkom
Sarkasticky rád ukazujem svetu, že aj Slovensko má tradičné výrobky, hodné i "zaťatých" gurmánskych fanatikov....