Koláč z maslovej tekvice
Foto: hviera
a.k.a. Pumpkin pie
30 minút
príprava
príprava
60 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Vajcia vymiešame s cukrom, pomaly pridávame olej a pomarančovú šťavu, vymiešame. Namiesto pomarančovej šťavy je možné použiť aj mlieko.
- 2
Do toho primiešame uvarenú alebo upečenú, vidličkou roztlačenú tekvicu a koreniny. Nakoniec primiešame sódu bikarbónu a múku. Vymiešame a pridáme nalámanú horkú čokoládu.
- 3
Pečieme vo forme na biskupský chlebíček na 180 stupňoch cca hodinu.
- 4
Odporúčam ochutnať aj za tepla, či už hneď po upečení, alebo zohriať. Chutí lepšie :)
Tiež tekvicový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varenie je rýchlejšie :) je to za cca 10 minút, ale zas, má to inú chuť trochu