Izidor roláda
Foto: katarinalucanova
Obľúbený Izidor vo forme rolády.
porcia
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 PL |
|
4 ks |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
štipka |
|
1 PL |
|
Orechová plnka: | |
150 g mleté |
|
4 PL |
|
3 PL |
|
Kakaová plnka: | |
2 ks |
|
80 g |
|
250 g |
|
1 PL |
|
Okrem toho: | |
na potretie |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Cesto: Vajíčka s cukrom vyšľaháme do hustej peny. Vareškou vmiešame vodu, olej a múku s kakaom a práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme. Na upečený plát položíme papier na pečenie a ešte teplý zvinieme.
- 2
Orechová plnka: Mleté orechy, práškový cukor a rum spolu vymiešame.
- 3
Kakaová plnka: Vajíčka vyšľaháme s cukrom nad parou na hustú penu (cca 15 minút). Necháme vychladnúť. Potom všľaháme maslo a kakao.
- 4
Dokončenie: Plát rozprestrieme, natrieme džemom. na džem natrieme orechovú plnku a nakoniec natrieme kakaovú plnku. Malé množstvo kakaovej plnky si odložíme na potretie vrchu rolády. Roládu zvinieme a potrieme vrch, posypeme mletými orechmi. Zákusok odložíme do chladu.
Tiež orechová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu