Orechová roláda
Orechová roláda

Izidor roláda

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 15. januára 2019

Obľúbený Izidor vo forme rolády.

1
porcia
60 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
4 PL
4 ks
4 PL
2 PL
1 PL
štipka
1 PL
Orechová plnka:
150 g mleté
4 PL
3 PL
Kakaová plnka:
2 ks
80 g
250 g
1 PL
Okrem toho:
 na potretie
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Cesto: Vajíčka s cukrom vyšľaháme do hustej peny. Vareškou vmiešame vodu, olej a múku s kakaom a práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme. Na upečený plát položíme papier na pečenie a ešte teplý zvinieme.

  2. 2

    Orechová plnka: Mleté orechy, práškový cukor a rum spolu vymiešame.

  3. 3

    Kakaová plnka: Vajíčka vyšľaháme s cukrom nad parou na hustú penu (cca 15 minút). Necháme vychladnúť. Potom všľaháme maslo a kakao.

  4. 4

    Dokončenie: Plát rozprestrieme, natrieme džemom. na džem natrieme orechovú plnku a nakoniec natrieme kakaovú plnku. Malé množstvo kakaovej plnky si odložíme na potretie vrchu rolády. Roládu zvinieme a potrieme vrch, posypeme mletými orechmi. Zákusok odložíme do chladu.

Diskusia k receptu

pivonka
Robila som ju na svoje meniny, je výborná. Rodina žiada aj na Vianoce, tak bude.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia