Toastová žemľovka
Foto: skatulka
Možno ste už skúšali žemľovku z vianočky alebo iného pečiva. Ja som vyskúšala z toastového chleba.
3
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
25 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Do vymastenej formy som uložila toastový chlieb, ktorý som natrela malinovým lekvárom.
- 2
Ďalšia vrstva bol tvaroh, zmiešaný s trochou cukru. Nasledoval opäť toastový chlieb s lekvárom a tvaroh.
- 3
Posledná vrstva bol opäť toast. Celý obsah formy nakoniec zalejeme žĺtkami zmiešanými s mliekom.
- 4
Pečieme na 200°C asi 20 minút, následne dáme navrch vyšľahaný sneh z bielkov s troškou cukru a dopečieme, kým povrch nebude dozlata.
- 5
Môžeme posypať škoricou.
Tiež žemľovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu