Toastová žemľovka
Toastová žemľovka

Toastová žemľovka

skatulka - fotkaskatulka, 21. januára 2019
Toastová žemľovka
Foto: skatulka

Možno ste už skúšali žemľovku z vianočky alebo iného pečiva. Ja som vyskúšala z toastového chleba.

3
porcie
40 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

9 ks
250 g
3 ks
1,5 dl
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do vymastenej formy som uložila toastový chlieb, ktorý som natrela malinovým lekvárom.

  2. 2

    Ďalšia vrstva bol tvaroh, zmiešaný s trochou cukru. Nasledoval opäť toastový chlieb s lekvárom a tvaroh.

  3. 3

    Posledná vrstva bol opäť toast. Celý obsah formy nakoniec zalejeme žĺtkami zmiešanými s mliekom.

  4. 4

    Pečieme na 200°C asi 20 minút, následne dáme navrch vyšľahaný sneh z bielkov s troškou cukru a dopečieme, kým povrch nebude dozlata.

    Toastová žemľovka - obrázok 4
  5. 5

    Môžeme posypať škoricou.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
My sme práve dojedli z vianočky (dia), tiež tvarok, strúhané jablká a vanilkový puding. Len ja som plátky vianočky máčala v sladkej smotane so žĺtkami a vanilkou, tiež navrch sneh. Z toustov som ešte neskúšala, ale iste dobrá, ako každá.