Domáca pizza fotorecept
Foto: sonulienka
Viem, že tu je už veľa receptov na pizzu. Ja som robila už tiež viac receptov. Ale tento naozaj je výborný - pizza tenučká, Zobraziť celý popisViem, že tu je už veľa receptov na pizzu. Ja som robila už tiež viac receptov. Ale tento naozaj je výborný - pizza tenučká, s cestom sa výborne pracuje. Ukladám si recept sem, aby som ho už nemusela hľadať. Totiž už iné cesto určite nebudem robiť len toto.
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 kg |
|
42 g |
|
500 ml vlažná |
|
2 PL |
|
1 1/2 ČL |
|
Náplň: | |
domáce |
|
|
|
trocha |
|
trocha |
|
|
|
Na obloženie: | |
|
|
|
|
údený a neúdený |
|
|
Postup
-
1
Cesto som nefotila ako som ho vypracovala. Urobila som si kvások, múku som preosiala rozmiešala so soľou pridala vlažnú vodu, olej a kvások. Dobre vypracovala. Cesto som rozdelila na štyri časti. Každú som dala zvlášť do nádoby, dobre uzavrela a dala do chladničky. Malá poznámka: Cesto som robila večer a pizzu som robila na druhý deň. Čiže cesto som nechala 12 hodín odpočívať v chladničke. A oplatilo sa, nemala som ho také ako pred tým ako koláč, keď som ho upiekla ale tenučké. Možno bolo aj viac hodina hore dole. Pred tým ako som cesto vybrala z chladničky som si pripravila náplň. Tu sú suroviny.
-
2
Vybraté prvé cesto z chladničky.
-
3
Cesto som vyklopila na pracovnú dosku, ktorú som si trochu pomúčila, prepracovala a začala rozťahovať. Neviem či bude dobrá foto lebo na jednej ruke som mala cesto a druhou fotila.
-
4
Cesto roztiahnuté.
-
5
Paradajkovú pastu som rozmiešala s oreganom, cesnakom, soľou a čili a natrela na cesto.
-
6
Pridala na tenko nakrájaný pór.
-
7
Ďalej prišli na rad krevety - manželovi som robila krevetovú.
-
8
Šupla do rúry asi na 13 minút. Vybrala, pridala nastrúhaný syr a už som vložila len na dva minútky, aby sa syr rozpustil. Teda doba pečenia je 15 minút. No ako vidíte jedna je už hotová.
-
9
Druhé cesto.
-
10
Roztiahla som cesto tak ako pri prvej - natrela náplňou, dala pór a šupla do rúry asi na 8-10 minút. Potom som pridala šunku a znovu tak ako pri prvej na koniec syr ale len naozaj rozpustiť a vybrať. No a aj druhá hotová a už som bola netrpezlivá a hneď som krájala.
-
11
Ďalšie dve cestá som spracovala nasledovne. Jedno som len roztiahla a natrela cesnakovou pastou, ktorú som si urobila - roztlačený cesnak, olej a trochu vody a soľ.
-
12
Nakrájala po šírke tyčinky trochu skrútila a dala upiecť. Nie som majster na stáčanie tyčiniek tak aj tak vypadajú ale za to sú výborné.
-
13
No a posledné cesto som roztiahla, natrela cesnakovou pastou - posypala nastrúhaným syrom.
-
14
Zatočila do valčeka.
-
15
Stredom prerezala a zatočila.
-
16
Urobila som venček a preniesla na plech. Tam som ho ešte potrela cesnakovou pastou a dala upiecť.
-
17
Upečený venček.
-
18
No a tu je všetko na stole - samozrejme pizza je už spapaná, to už sú len zbytky.
@Marienka44 to je ako paradajkový pretlak, kúpila som to v Lídli niekedy to tam majú posielam foto.