Tvarohové rožteky fotorecept
Foto: ancicka
Jemné mäkučké.
porcií
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
530 g |
|
20 g čerstvé |
|
280 ml vlažné |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
100 g roztopené |
|
1 ks |
|
z 1/2 citróna |
|
2 PL |
|
Plnka: | |
300-400 g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Na potretie: | |
|
Postup
-
1
Klasickým spôsobom si pripravíme kysnuté cesto. Veľa gazdiniek využíva pomocníkov, či to už je robot, mixér ale aj pekárničku. Dobre vymiesené cesto necháme na teplom mieste vykysnuť.
-
2
Po vykysnutí cesto vyložíme na pracovnú dosku a rozdelíme na 12 častí.
-
3
Z každej časti urobíme guľku a každú potom zvlášť vyvaľkáme.
-
4
Na jednu stranu cesta položíme časť plnky a zbytok narežeme mriežkovacím valčekom a stočíme.
- 5
Ja používam takéto valčeky.
- 6
Uložíme na plech a pekne ohneme do tvaru rožtekov. Potrieme rozšľahaným žĺtkom a upečieme. Dobrú chuť.
- 7
Z toho istého cesta som robila pečené buchty a to tak, že si celé cesto vyvaľkáme na hrúbku asi na 1 cm a pokrájame na štvorčeky. Do stredu dáme plnku /v mojom prípade je to tvarohovo-jablková/.
- 8
Cesto preložíme a konce spojíme a uložíme na plech vedľa seba. Buchty z každej strany potrieme maslom a upečieme.
- 9
Po upečení pocukrujeme.
- 5
Má ho v prodeji Tescoma i Orion. Orion má nižší ceny.
Ja som ho kúpila v kuchynských potrebach,ale videla som aj inde a na nete.
Dakujem za komentíky.