Vyprážaný karfiol
Vyprážaný karfiol

Karfiol v smotanovo-syrovom cestíčku fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 16. januára 2019

Jednoduchý rýchly obed

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
na 160 °C

Suroviny

1 ks
štipka
2 PL domáca
Cestíčko:
1 ks
3 PL pochúťková
50 g strúhaný
4 PL
podľa chuti
podľa chuti
Príloha:
 domáca

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Karfiol som rozobrala a veľké ružičky, umyla a dala variť v osolenej vode 2 min.

    Karfiol v smotanovo-syrovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Karfiol som vybrala a posypala múkou.

    Karfiol v smotanovo-syrovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravila som cestíčko: Vajce som vymiešala so smotanou, pridala som soľ, korenie a toľko múky, aby vzniklo palacinkové cesto, napokon som nastrúhala syr a zmiešala.

    Karfiol v smotanovo-syrovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do cestíčka som namočila karfiol...

    Karfiol v smotanovo-syrovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V malej rajničke som nechala rozohriať masť, karfiol som vložila a opiekla. Vyprážam v malej hlbokej rajničke, takto sa dobre prepečie aj z vnútra, pečie sa pomaly.

    Karfiol v smotanovo-syrovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotový karfiol som vybrala na papierom vystlanú misu a nechala masť odkvapakať.

    Karfiol v smotanovo-syrovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tatársku omáčku aj majonézu si pripravujem sama. Podávala som s varenými zemiakmi. Prajem vám dobrú chuť.

    Karfiol v smotanovo-syrovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Zrovna dneska jsem chtěla koupit květák, dostala jsem na něj velkou chuť. Jenže u nás měli takové malé chcípáčky a cena mne odradila. Takže si počkám až bude zase trochu levnější.
Jinak skvělý recept, jako vždy všechno co vytvoříš!
Pěkný recept, květák miluju, hlavně vyprážaný, smotanovo cestíčko je příjemná změna.