Karfiol v smotanovo-syrovom cestíčku fotorecept
Foto: izabella929
Jednoduchý rýchly obed
porcie
príprava
na 160 °C
Suroviny
1 ks |
|
štipka |
|
2 PL domáca |
|
Cestíčko: | |
1 ks |
|
3 PL pochúťková |
|
50 g strúhaný |
|
4 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Príloha: | |
|
|
domáca |
|
Postup
-
1
Karfiol som rozobrala a veľké ružičky, umyla a dala variť v osolenej vode 2 min.
-
2
Karfiol som vybrala a posypala múkou.
-
3
Pripravila som cestíčko: Vajce som vymiešala so smotanou, pridala som soľ, korenie a toľko múky, aby vzniklo palacinkové cesto, napokon som nastrúhala syr a zmiešala.
-
4
Do cestíčka som namočila karfiol...
-
5
V malej rajničke som nechala rozohriať masť, karfiol som vložila a opiekla. Vyprážam v malej hlbokej rajničke, takto sa dobre prepečie aj z vnútra, pečie sa pomaly.
-
6
Hotový karfiol som vybrala na papierom vystlanú misu a nechala masť odkvapakať.
-
7
Tatársku omáčku aj majonézu si pripravujem sama. Podávala som s varenými zemiakmi. Prajem vám dobrú chuť.
Jinak skvělý recept, jako vždy všechno co vytvoříš!