Slivkový koláč s citrónovým pudingom
Koláčik so sviežou chuťou, ideálny na víkend alebo voľné dni. Nenáročný na prípravu, ktorú...
Hruškový koláč
Od susedky som dostala hrušky, tak čo s nimi? Koláč "čo dom dal". Veľmi rýchly...
Sušené huby do zásoby
Podľa odborníkov, lekárov sú jedlé huby zdraviu prospešné. Posilňujú imunitu, bojujú proti rakovine...
Tekvicové krúžky v smotanovo-pažítkovom cestíčku
Zostala mi polovica tekvice z prípravy tekvicového prívarku. Pripravila som z nej krúžky, ktoré som...
Slivkový koláč s pudingom
V záhradke dozrieva ovocie, aj obľúbené slivky, rozhodla som sa upiecť niečo dobré, rýchle,...
„Trešenina“
Strešenina, strasanka, smetisko, striasanka, každý kraj to volá inak, napíš aký názov...
Bravčové výpečky na cibuli, horčici a mede
Ak natrafíte u mäsiara na pekný prerastený bôčik, doporučujem tento recept, je trocha zdĺhavý čo sa týka pečenia, ale výsledok stojí za to....
Zeleninové rizoto s čerstvými hubami
Aj malé množstvo nazbieraných jedlých húb dokáže urobiť veľkú radosť. Tie červené muchotrávky vyšité na prestieraní...
Ligotavé krumple
Tiež radi spomínate na tie úžasné a jednoduché jedlá, ktoré nám pripravovali naše staré mamy? Jedno...
Hovädzie po burgundsky
Pôvodne tento recept pochádza od p. Petra Eliáša, vedúceho penziónu a reštaurácie U námořníka v Hukvaldoch. Robil ho naživo v jednom z videoreceptov od Brepty, a keďže postupne skúšam jeho recepty, vnukol mi myšlienku aj na túto pochúťku...
Tlačenkový šalát podľa ČSN
Tento šalát som robil už dávnejšie, našťastie sa mi zachovalo pár fotiek, tak som sa rozhodol s Vami o recept podeliť....
Zelný prejt z kysaného zelí
Zelný prejt z kysaného zelí je další z mnoha receptů, při kterém lze elegantně zužitkovat zbylé dušené kysané zelí. Pokrm je velmi sytý a chutný....
Pečená tekvica s pohánkovým šalátom a feta syrom
Zdravé plnohodnotné vegetariánske jedlo. Obohaťte svoj jedálniček touto špecialitou z anglickej kuchyne....
Soľanka – staromoskovská „zbornaja“ hustá polievka
Hovädzie mäso a rebierko vložíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme bobkový list a začneme variť...
Chai latte s vôňou orientu
Vonku je stále mrzko (škaredo), prichádza obdobie vetra a tak som sa rozhodla zahriať sa trošku zvnútra....
Aromatická tekvicovo-kokosová polievka
Skvelá obmena za tradičnú tekvicovú polievku, ešte k tomu vegánska.
Konfitované kačacie stehná s červenou kapustou a so zemiakovými knedličkami
Kačacie stehná poriadne nasolíme, pridáme mleté čierne korenie a rascu. Necháme odležať v chladničke, ...
Tekvicové rizoto
Tekvicu umyjeme, zbavíme jadierok, nakrájame na menšie kusy. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým...
Domáca pečená sekaná s luxusnou omáčkou
Názov som nevymyslel ja, pochádza z pôvodného receptu, ktorý som našiel na internete, len...
Kačacie prsia s restovanou tekvicou so špenátom a so zázvorovou omáčkou
Kačacie prsia umyjeme a osušíme. Kožu narežeme do mriežky, osolíme a prsia grilujeme kožou dole asi...
Zapekané zemiaky s kyslou kapustou a mletým mäsom
Skúsila som, vyšlo podľa predstavy. Manželovi chutilo. Neuvádzam množstvo, keďže ani ja som...
Krémová kačacia polievka s domácimi rezancami
Rezance: Z múky a vajec vypracujeme tuhšie pružné cesto. Necháme pod utierkou aspoň 20 minút odpočívať....
Zemiakové knedle s údeným jazykom a cibuľovou „kapustou“ po staročesky
Jazyk uvaríme v neosolenej vode domäkka spolu s koreninami a cibuľou. Teplý uvarený jazyk olúpeme od...
Prekladanec
Netradičné spracovanie tradičného jedla z Pohorelej nám v tomto videu predstaví rodák z obce Pohorelá Andrej Syč,...