Rýchly bezlepkový koláč z kila sliviek fotorecept
Foto: frezia68
Recept som našla na YT ako bleskový slivkový koláč. Ale až taký bleskový nebol a bol z normálnej múky. Ja som múku nahradila Zobraziť celý popisRecept som našla na YT ako bleskový slivkový koláč. Ale až taký bleskový nebol a bol z normálnej múky. Ja som múku nahradila bezlepkovou, teda recept sa dá robiť aj tak, aj tak. Len bezlepkovej múky som dala asi o 3 g menej, aby sa cesto dala ľahko rozotierať.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
250 g (Jizerka) |
|
200 g zmäknuté |
|
100 g |
|
40 g |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
1,5 ČL |
|
4 ks |
|
štipka |
|
mleté |
|
strúhaná |
|
1 kg odkôstkované |
|
Postup
-
1
Na koláč budeme potrebovať 4 vajíčka, štipku soli a...
-
2
Múku, cukor, prášok do pečiva, vanilkový cukor, Zlatý klas a soľ, teda všetko sypké a maslo som dala do robota a vznikla z toho taká mrvenička...
-
3
Potom pridám 4 vajíčka a robot pomaly mixuje, až vznikne maslové cesto.
-
4
Odkôstkujem slivky, ja som mala žlté, ale na vrch som doložila aj modré a do tortovej formy som dala na spodok 1/2 cesta.
-
5
A pretože som mala obavy, aby cesto z toľkých sliviek nepremoklo a dala som ich tam požehnane, tak som posypala mletými orechmi a postrašila mojou milovanou horkou čokoládou. Lebo blogerka na YT neukázala koláč v reze a to mi bolo podozrivé :-).
-
6
Odkôstkované slivky som posypala škoricou a dobre premiešala a naniesla na orechy. Žiadne ukladanie,ledabolo nahádzané :-).Trocha som uťapkala.
-
7
Na slivky som rozotrela zvyšok cesta a na to zas slivky, trochu uťapkala a dala do vyhriatej rúry na 180 °C na 55 minút. A upečený v reze. Trocha kyselkavý, lebo slivky som necukrovala, pre mňa sladké. Posledných 5 min treba sledovať a piecť 50-60 min. Koláčik rustikálny, ale šťavnatý. Kto vyskúša, tak dobrú chuť.
Mne sa podla obrazku uz zdalo, ze asi su tam aj orechy. No a este aj cokolada ako bonus :-).
Bohato slivkovy kolac. Uz aj na pohlad chutny. Recept si ukladam. Dakujem :-).
Mám len 2 ks a chránim si ich,ako oko v hlave,lebo pamiatka.Ďakujem :-).
Srdecne ta pozdravujem :-).
Jeden nie je schopný kontrolovať , alebo ustriehnuť , kde všade na nás číha skaza: kontroluje paragóny v obchodoch, kvalitu výrobkov, kvalitu služieb, správnosť úradných aktov, v neposlednom rade suseda, či po tebe krivo nepokukuje...
Ale recept vyskúšam, určite je výborný.👍