prazdny

Krkovice ze sklenice

Bravčové mäso

Tak znie pôvodný recept od kamaráta Brepty. Ide o pomaly konfitované ochutené mäso s cibuľou a cesnakom....

prazdny

Zabíjačkové zemiaky

Bravčové mäso

Keďže ešte nepominul čas zabíjačkových špecialít a mnohí z nás majú ešte aj dostatočné zásoby kvasenej kapusty v súdku, ponúkam Vám tento jednoduchý a chutný recept....

prazdny

Králik s bravčovými výpečkami na čiernom pive s moravskou kapustou

Bravčové mäso

Mal som v mrazničke porcie domáceho králika, rozhodoval som sa či bude na smotane alebo perkelt....

prazdny

Bryndzový bulgur s jablkami a karamelovými gaštanmi

Dezerty

Tento netradičný sladký recept z bulguru vás určite zaujme natoľko, že ho budete chcieť vyskúšať a...

prazdny

Pražskou šunkou plnené kačacie prsia na tokajskom víne

Hlavné jedlá

Nedeľný obed z kačacích pŕs, ktoré som plnila pražskou šunkou a dusila na tokajskom víne.

prazdny

Hrachová kaša s údeným mäsom

Hlavné jedlá

Na vojne sme túto kašu volali betón. Nikto nechcel mať vtedy službu v kuchyni....

prazdny

Pečená maslová tekvica na sladko

Bezmäsité jedlá

Tekvicu najprv umyjeme, vyberieme semiačka, rozkrájame na mesiačiky, ktoré rozložíme na plech s papierom...

prazdny

Tartaletky s gaštanovou plnkou

Dezerty

Cesto: Najprv zmiešame suché suroviny a potom pridáme vajíčko a zmäknuté maslo. Rukou vypracujeme cesto, ...

prazdny

Strapkáč (kapustovo-fazuľová polievka)

Bravčové mäso

Dávno som nerobila niečo, na čom som vyrastala....

prazdny

Moje zemiakové lokše

Bezmäsité jedlá

Niet nad domáce zemiakové lokše, každý ich u nás doslova miluje. Takto ich pripravujeme už...

prazdny

Šampiňónové kapučíno

Bezmäsité jedlá

Lahodné krémové šampiňónové kapučíno na studené zimné dni.

prazdny

Omáčka z bystrických sliviek

Prílohy

...to až v dnešných časoch, ale na jazyku mi ostala chuť omáčky lady Ann, ešte z 50. rokov, ktorú nám varila z bielych sliviek, pravdepodobne druhu „Tipala“....

prazdny

Segedínsky guláš – môj dámsky špeciál

Bravčové mäso

Od Holíča až po Ubľu rozvoniavajú podobné varianty tejto dobroty a každá z nich je určite tá najoriginálnejšia a najsamlepšejšia!...

prazdny

Slivkový tart s orechovou posýpkou

Koláče

Najprv pripravíme cesto, ktoré potrebuje odstáť v chladničke zhruba 2 hodiny. Maslo nakrájame na kocky,...

prazdny

Krehký slivkový koláč so snehom

Koláče

V tomto videu folklorista Jozef Mak s hosťom Pavlom Tužinským pripravia voňavý slivkový koláč.

prazdny

Jablkovo-makové rezy

Dezerty

Výborné svieže jesenné rezy.

prazdny

Šípkový likér

Nápoje

Nazbierame si šípky, ja som mal okolo 1500 gramov. Pekne ich treba opláchnuť.

prazdny

Risotto z pečenej tekvice

Hlavné jedlá

Jesenný upgrade pravého talianskeho risotta.