Obrátený slivkový koláč fotorecept
Foto: helena10
Mäkký a veľmi chutný. Jednoduchá klasika, ktorá nesklame.
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
podľa potreby (čerstvé ) |
|
3 ks |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
50 ml |
|
50 ml (alebo voda) |
|
125 g |
|
6 g (alebo do perníka) |
|
Na posypanie koláča: | |
|
|
Na plech: | |
(na vymastenie) |
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Ako prvé si polovičky mini sliviek (väčšie slivky si narežte na štvrtiny) naukladám reznou stranou hore na celé dno okrúhlej formy (priemer 22 cm), ktorú som predtým vymastila tukom a posypala hrubou múkou.
- 2
Celé vajcia vyšľahám mixérom s cukrami a štipkou soli do peny. Primiešam metličkou múku s práškom do pečiva, potom olej a vodu. Riadne premiešané cesto nalejem na poukladané slivky.
- 3
Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem asi 30 minút. Kontrola špajľou.
- 4
Upečený koláč nechám trochu vychladnúť a prevrátim na podnos, aby slivky boli na vrchu.
- 5
Posypem práškovým cukrom.
Tiež slivkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu