Slivkový koláč
Slivkový koláč

Obrátený slivkový koláč fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 1. októbra 2022
Obrátený slivkový koláč (fotorecept)
Foto: helena10

Mäkký a veľmi chutný. Jednoduchá klasika, ktorá nesklame.

20 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny

podľa potreby (čerstvé )
3 ks
100 g
1 bal.
štipka
50 ml
50 ml (alebo voda)
125 g
6 g (alebo do perníka)
Na posypanie koláča:
Na plech:
 (na vymastenie)
 (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Ako prvé si polovičky mini sliviek (väčšie slivky si narežte na štvrtiny) naukladám reznou stranou hore na celé dno okrúhlej formy (priemer 22 cm), ktorú som predtým vymastila tukom a posypala hrubou múkou.

  2. 2

    Celé vajcia vyšľahám mixérom s cukrami a štipkou soli do peny. Primiešam metličkou múku s práškom do pečiva, potom olej a vodu. Riadne premiešané cesto nalejem na poukladané slivky.

    Obrátený slivkový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem asi 30 minút. Kontrola špajľou.

  4. 4

    Upečený koláč nechám trochu vychladnúť a prevrátim na podnos, aby slivky boli na vrchu.

    Obrátený slivkový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Posypem práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia