Strúhaný jablkový koláč so snehom

Foto: budiba
30 minút
príprava
príprava
35-40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 2 ks |
|
| 80 g |
|
| 220 g |
|
| 1 ČL |
|
| 125 g |
|
| Jablková plnka: | |
| 500 g |
|
| 50 g mleté |
|
| 1 bal. |
|
| Sneh navrch: | |
| 2 ks |
|
| 30 g |
|
Postup
-
1
Z Hery, žĺtkov, práškového cukru, múky a 1 čajovej lyžičky prášku do pečiva vypracujeme cesto, ktoré dáme do chladničky.
- 2
Formu vymažeme tukom a vysypeme múkou, ja na dno dávam papier na pečenie a ten potriem tukom.
- 3
Z cesta odoberieme 2/3 a hrubým strúhadlom ho nastrúhame na dno formy. Cesto rukami utlačíme, vytvoríme spodnú vrstvu koláča.
- 4
Z nastrúhaných jabĺk vytlačíme šťavu a uložíme na cesto, následne posypeme vanilínovým cukrom, navrch nasypeme pomleté orechy. Vyšľaháme sneh z bielkov a 30 g kryštálového cukru, sneh opatrne dáme na orechy a rozotrieme. Zvyšnú časť cesta nastrúhame na sneh. Dáme do vyhriatej rúry piecť . Pečieme na 180 stupňov približne 35-40 minút.
- 5
Koláčik po upečení.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu