Teplý šalát
Teplý šalát

Jesenný šalát s pečenými zemiačikmi

siuuu - fotkasiuuu, 18. septembra 2022
Jesenný šalát s pečenými zemiačikmi
Foto: siuuu

Je to jednoduché a chutné jedlo. Jesenný som ho nazvala preto, že práve začiatkom jesene sa u nás vyberajú zemiaky zo zeme a práve Zobraziť celý popisJe to jednoduché a chutné jedlo. Jesenný som ho nazvala preto, že práve začiatkom jesene sa u nás vyberajú zemiaky zo zeme a práve mini zemiačiky používam do tohto šalátu.

10 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

 malé aj so šupkou
 (alebo mäsitá slanina)
 kvalitný
 (alebo čierne korenie)
 strúhaný




Postup

  1. 1

    Zemiaky v šupke umyjeme a uvaríme do mäkka, ale nerozvaríme - potrebujeme, aby zemiačiky držali tvar. Uvarené zemiačiky som prekrojila na polovice a opiekla som ich na masle - najskôr reznou stranou, aby chytila farbu a potom som ich v masle poobracala celé, aby sa obalili.

  2. 2

    Súbežne so zemiakmi som na druhej panvici na kvapke oleja opiekla aj pokrájanú sušenú šunku (zvyknem ju používať ako zdravšiu a menej tučnú náhradu za slaninu), ku koncu som k nej pridala prehriať pokrájané sušené paradajky (používam dehydrované paradajky bez nálevu) aj cherry paradajky.

  3. 3

    Šalátové listy som umyla, osušila a potrhala na menšie kusy. Listy som "nadekorovala" do taniera a postupne som ukladala opečené zemiaky, cherry paradajky aj sušené paradajky. Všetko som pokvapkala panenským olivovým olejom, ochutila zľahka soľou a korením a posypala strúhaným parmezánom.

Diskusia k receptu

chemik
Tomu tedy říkám salát jako hlavní jídlo, jen závidím ty čerstvě vykopané brambůrky nezvadlé v nějaké prodejní síti. Daly by se dát místo předvaření na chvíli do mikrovlnky.
1x siuuu