Mäkučké lokše môžete naplniť sladkou aj slanou plnkou.
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke domäkka. Vychladnuté ošúpeme, postrúhame najemno alebo prelisujeme. Pridáme 180 g preosiatej múky a soľ. Vypracujeme elastické cesto, ktoré necháme asi 15 minút postáť.
- 2
Ak sa cesto lepí, pridáme múku podľa potreby. Cesto rozdelíme na 9 častí, urobíme z nich guľky, pomúčime a rozvaľkáme do kruhu s priemerom 22 cm a hrúbkou asi 2 mm.
- 3
Lokše opečieme na zohriatej panvici nasucho z oboch strán. Panvicu vždy po každej lokši nasucho očistíme od múky. Hotové teplé lokše postupne ukladáme na seba a zvrchu potierame roztopenou masťou.
Tiež zemiakové lokše:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









zemiaky môžeš na jemno postrúhať
Áno, stačí len postrúhať? Lebo v recepte máš uvedené "nastrúhame A prelisujeme". Tak skvelé, ďakujem! Už dávno som chcela vedieť spraviť lokše. Ukladám si recept a vyskúšam :-)
Užsom to vrecepte upravila 🙂