Gaštanový zákusok
Gaštanový zákusok

Kocky s gaštanovým pyré fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, včera 13:56
Kocky s gaštanovým pyré (fotorecept)
Foto: Olinecka

Jemný korpus, výborná plnka, zákusok, ktorý poteší každú generáciu. Odporúčam upiecť.

21
porcií
40 minút
príprava
18 minút
na 190 °C

Suroviny

Korpus:
5 ks
2 bal.
5+2 PL
0,5 dl
0,5 dl teplá
5 PL
3 PL
1/2 bal.
štipka
Na potretie korpusu:
Krém:
250 g
250 g
50 ml (33 %)
Navrch:
400 ml (33 %)
1 bal.



Postup

  1. 1

    Suroviny na prípravu korpusu.

    Kocky s gaštanovým pyré (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bielky oddelíme od žĺtkov a odložíme. Žĺtky, vanilínový a kryštálový cukor vymiešame do hladka, postupne striedavo pridávame a zašľaháme olej a teplú vodu. Múku, prášok do pečiva a kakao preosejeme. Sypkú zmes po častiach vmiešame do žĺtkového základu.

    Kocky s gaštanovým pyré (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, počas šľahania pridáme cukor. Vymiešame tuhý sneh, ktorý varechou po častiach vmiešame do kakaového cesta. Pech 25x35 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto, ktoré upečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 18 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.

    Kocky s gaštanovým pyré (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Suroviny na krém a dokončenie.

    Kocky s gaštanovým pyré (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po vychladnutí korpus opatrne preklopíme, odstránime papier na pečenie a potrieme marhuľovým džemom. Gaštanové pyré a smotanu premiešame, následne zašľaháme mascarpone.

    Kocky s gaštanovým pyré (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Krémom potrieme povrch korpusu. Smotanu na šľahanie vyšľaháme so Smetafixom do tuha, nanesieme navrch, uhladíme a zákusok dáme do chladničky stuhnúť.

    Kocky s gaštanovým pyré (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pred podávaním nakrájame kocky a ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť.

    Kocky s gaštanovým pyré (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

haji
Kaštanové recepty miluju, tento je moc povedený! Díky za sdílení!