Kocky s gaštanovým pyré fotorecept

Foto: Olinecka
Jemný korpus, výborná plnka, zákusok, ktorý poteší každú generáciu. Odporúčam upiecť.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 5 ks |
|
| 2 bal. |
|
| 5+2 PL |
|
| 0,5 dl |
|
| 0,5 dl teplá |
|
| 5 PL |
|
| 3 PL |
|
| 1/2 bal. |
|
| štipka |
|
| Na potretie korpusu: | |
|
|
|
| Krém: | |
| 250 g |
|
| 250 g |
|
| 50 ml (33 %) |
|
| Navrch: | |
| 400 ml (33 %) |
|
| 1 bal. |
|
Postup
-
1
Suroviny na prípravu korpusu.
-
2
Bielky oddelíme od žĺtkov a odložíme. Žĺtky, vanilínový a kryštálový cukor vymiešame do hladka, postupne striedavo pridávame a zašľaháme olej a teplú vodu. Múku, prášok do pečiva a kakao preosejeme. Sypkú zmes po častiach vmiešame do žĺtkového základu.
-
3
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, počas šľahania pridáme cukor. Vymiešame tuhý sneh, ktorý varechou po častiach vmiešame do kakaového cesta. Pech 25x35 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto, ktoré upečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 18 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
-
4
Suroviny na krém a dokončenie.
-
5
Po vychladnutí korpus opatrne preklopíme, odstránime papier na pečenie a potrieme marhuľovým džemom. Gaštanové pyré a smotanu premiešame, následne zašľaháme mascarpone.
-
6
Krémom potrieme povrch korpusu. Smotanu na šľahanie vyšľaháme so Smetafixom do tuha, nanesieme navrch, uhladíme a zákusok dáme do chladničky stuhnúť.
-
7
Pred podávaním nakrájame kocky a ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť.







Diskusia k receptu