Slivkové crumble
Slivkové crumble

Slivkové crumble

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 9. septembra 2022

Výborný ovocný dezert pre celú rodinu.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CiQoMGtLBSN/

20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g očistené
40 g
1 bal.
30 g
Mrvenička:
100 g
100 g
125 g
70 g
 podľa chuti
Na posypanie:
30 g




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme ovocie. Slivky umyjeme, odkôstkujeme a nakrájame na menšie kúsky. Odporúčam použiť sladšie dozreté slivky. Pridáme hnedý cukor, trstinový cukor, Gustin a všetko spolu premiešame.

  2. 2

    Na rade je mrvenička. Do misky dáme špaldovú a ovsenú múku a hnedý cukor. Ak použijete ovsené vločky, môžte 2/3 pomlieť a 1/3 nechať celé. Maslo použijeme studené z chladničky, nastrúhame ho k múke a následne rukami spracujeme suroviny na mrveničku. Podľa chuti pridáme trochu nastrúhanej citrónovej kôry.

  3. 3

    Pripravíme si jednu väčšiu nádobu vhodnú na zapekanie, alebo niekoľko malých okrúhlych (akurát na jednu porciu). Do každej nádoby dáme najprv slivky, ktoré následne prikryjeme mrveničkou a posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme na 180 °C asi 40-45 minút. Crumble najlepšie chutí ešte teplé a podávané s kopčekom zmrzliny.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia