Slivkové crumble
Foto: frommykitchendotcom
Výborný ovocný dezert pre celú rodinu.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CiQoMGtLBSN/
príprava
na 180 °C
Suroviny
800 g očistené |
|
40 g |
|
1 bal. |
|
30 g |
|
Mrvenička: | |
100 g |
|
100 g |
|
125 g |
|
70 g |
|
podľa chuti |
|
Na posypanie: | |
30 g |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme ovocie. Slivky umyjeme, odkôstkujeme a nakrájame na menšie kúsky. Odporúčam použiť sladšie dozreté slivky. Pridáme hnedý cukor, trstinový cukor, Gustin a všetko spolu premiešame.
- 2
Na rade je mrvenička. Do misky dáme špaldovú a ovsenú múku a hnedý cukor. Ak použijete ovsené vločky, môžte 2/3 pomlieť a 1/3 nechať celé. Maslo použijeme studené z chladničky, nastrúhame ho k múke a následne rukami spracujeme suroviny na mrveničku. Podľa chuti pridáme trochu nastrúhanej citrónovej kôry.
- 3
Pripravíme si jednu väčšiu nádobu vhodnú na zapekanie, alebo niekoľko malých okrúhlych (akurát na jednu porciu). Do každej nádoby dáme najprv slivky, ktoré následne prikryjeme mrveničkou a posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme na 180 °C asi 40-45 minút. Crumble najlepšie chutí ešte teplé a podávané s kopčekom zmrzliny.
Tiež crumble:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu