Koláč z kyslej kapusty so slaninou
Foto: kvakac
Je to koláč v našej rodine veľmi obľúbený.
príprava
na 180 °C
Suroviny
810 g (plechovka Lidl) |
|
2 ks |
|
200 ml |
|
150 ml |
|
500 g |
|
200 g (akú mate radi) |
|
4 strúčiky |
|
1 KL |
|
|
|
1/2 KL |
|
|
|
1 bal. |
|
1 KL |
|
Na potretie: | |
5 strúčikov |
|
1 KL |
|
|
|
30 g |
|
2 PL |
|
Na potretie plechu: | |
|
Postup
-
1
Kapustu z tejto plechovky vyklopíme do sitka, aby voda z nej odtiekla. Potom ju dáme do hlbšej misy, pridáme rozšľahané vajcia, mlieko, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a sódou bikarbónou. Všetko dobre premiešame.
- 2
Pridáme podľa chuti soľ, mleté čierne korenie, majorán, nastrúhaný cesnak, trochu rasce a slaninu pokrájanú na kocky. Znovu premiešame a necháme postáť, tak 10 minút, aby sa chute spojili.
- 3
Hlboký plech 40x30 cm dobre natrieme olejom a naň roztiahneme cesto. Pečieme pri teplote 180 °C 25 - 30 minút do zlatista.
- 4
Zatiaľ si v hrnčeku roztopíme maslo, olej, rascu, strúhaný cesnak a olej. Po upečení koláča týmto potrieme vrch a dáme do horúcej rúry ešte na 5 minút, aby to do koláča vošlo.
- 5
Necháme vychladnúť v zamknutej komore. Až po vychladnutí podávame. Kto má rád kyslú kapustu je to manna.
Tiež kapustový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vďaka za koment. Budem rád ak skúsiš. Ja som to robil a otvoril okno a susedia zavoňali a už boli u mňa. Tak sa za chvíľu zjedol a ešte aj pivo vypilo. Je to ozaj dobré.
Vďaka za koment. Preto som písal, že to do komory zamknúť. Ono to vonia až jedného mrakoty obchádzajú. Dva kúsky sa mi iba ušli, preto musím zajtra znovu upiecť. Je to príprava na energetickú krízu, treba sa obaliť slaninou na zimu.
Vďaka za koment. Veď ja tiež dávam viac cesnaku to sem som napísal decentne, aby sa neľakli ostatný, že toľko cesnaku.
Vďaka za koment. Tebe sa isto nevyrovnám, ale vďaka. Mala rada kamarát, ak budeš robiť nevolaj známych, lebo ti to zjedia. Mne sa ušli toho veľkého plechu dva malé kúsky, tak dnes zarábam druhu várku, pokiaľ všetci spia a budem si mastiť brucho ja s rukami okolo plechu a nedám nikomu.
Čo myslíš, čo sa k tomu viac hodí : kefír alebo pivo?
Vďaka za koment. Jedno aj druhé je dobré. Podľa mňa je asi toto na obrázku najvhodnejšie.
Teda ty mas otazky :-)))
Vďaka za koment. Treba, lebo by sa to rozpadalo. Ono je to jemne ako placky. Skôr by som vynechal jedno vajce.
Neviem milá Haji, ako si na tom so susedmi, ale ja dám koláč vychladnúť k susedom. Sú vegatariáni a možná si na nos dajú štipec/kolík na prádlo/, aby tú dobrotu ani necítili.
Dík.
U mnohých z nás (varecháčov) sa to prejavilo až teraz.
Vďaka za koment. Budem rád ak skúsiš.
Mne dávali B12 a až teraz sa to prejavuje há -há.
Joj tak toto čo???? Za susedia...???
Vďaka za koment . Stále som chlapec. Dobrota to veru. Včera sme ho znovu piekli. Ochladilo sa riadne, tak treba vitamíny.
Ja si myslím že áno. No je to hodné sýte. Ja to mám veľmi rád aj ku kyslým polievkam napr. Fazuľová, šošovicová.