Perníkové rezy s gaštanovým pyré a cmarovým poťahom fotorecept
Voňavý perníkový korpus je základom tejto dobroty.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 4 ks |
|
| 200 g |
|
| 100 ml |
|
| 100 ml teplá (nie horúca) |
|
| 200 g |
|
| 2 PL |
|
| 2 ČL |
|
| 1 bal. |
|
| Na potretie korpusu: | |
| podľa chuti |
|
| Krém: | |
| 250 g |
|
| 250 g |
|
| Cmarový poťah: | |
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 150 g |
|
Postup
-
1
Suroviny na prípravu korpusu.
-
2
Žĺtky vymiešame s polovicou práškového cukru do peny. Postupne striedavo pridávame olej a teplú vodu.
-
3
Múku, kakao, prášok do pečiva a perníkové korenie preosejeme a spojíme. Po častiach vmiešame do žĺtkového základu. Bielky vyšľaháme do peny, po lyžiciach pridávame práškový cukor.
-
4
Vyšľaháme tuhý sneh, ktorý po častiach vmiešame do cesta. Plech 35x40 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 20-25 minút.
-
5
Boky upečeného korpusu upravíme a prekrojíme ho na rovnaké polovice. Jednu časť preložíme na podnos a potrieme lekvárom.
-
6
Z mascarpone a gaštanového pyré urobíme krém. Mascarpone vymiešame mixérom do hladka a postupne pridávame po častiach gaštanové pyré.
-
7
Na lekvár nanesieme polovicu krému, uhladíme položíme druhú časť korpusu a pritlačíme. Potrieme lekvárom a zvyškom krému.
-
8
Naplnený korpus dáme do chladničky stuhnúť. Suroviny na cmarový poťah.
-
9
Práškový cukor a sušený cmar dáme do misky, nastrúhame studené maslo. Vypracujeme cmarovú poťahovú hmotu.
-
10
Dáme do chladničky stuhnúť, aby sa nám s ňou lepšie robilo.
-
11
Potom poťahovú hmotu preložíme na dosku, posypeme sušeným cmarom a rozvaľkáme na veľkosť, ktorú potrebujeme.
-
12
Pomocou valčeka prenesieme na naplnený korpus, uhladíme. Dáme do chladničky stuhnúť.
-
13
Po stuhnutí nakrájame na rezy, kocky podľa seba, pofŕkame čokoládovou polevou. Dobrú chuť.









Ďakujem za nahliadnutie receptu som rada ,že ťa oslovil...Cmar má chuť,ako sušené mlieko nie je kyselkavý.Ďakujem za príjemný komentár, posielam pozdrav..