Kysnutý koláč so slivkami a s chrumkavou posýpkou
Žaneta a Bibiana Žiškové
remeselná pekáreň Srdiečko, 15. septembra 2022
remeselná pekáreň Srdiečko, 15. septembra 2022
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Kysnutý slivkový koláč s posýpkou. Ako od babičky.
1 plech
porcia
porcia
25 (+ kysnutie) minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
7 g |
|
štipka |
|
80 g |
|
300 g |
|
2 ks |
|
80 g |
|
500 g |
|
Na posýpku: | |
150 g |
|
150 g |
|
70 g roztopené |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Do misy nasypeme múku, droždie, soľ a cukor, premiešame. Pridáme žĺtky, rozpustené, ale vychladnuté maslo a teplé mlieko. Vymiesime redšie cesto.
- 2
Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme kysnúť asi hodinu.
- 3
Na vrch poukladáme rozpolené slivky.
- 4
Na posýpku zmiešame cukor s múkou, polejeme roztopeným maslom a prstami miešame, kým sa suroviny nespoja a nevytvoria malé hrudky.
- 5
Koláč posypeme posýpkou a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 35–45 minút.
Tiež slivkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu