prazdny

Tatranské morčacie stehná

Obed

Američania majú svoj Deň vďakyvzdania, ku ktorému si zakusujú pečeného moriaka. U mňa v kuchyni...

prazdny

Kačacia polievka so zázvorom

Polievky

Kačicu krátko obvaríme vo vriacej vode, potom vodu vylejeme. Do novej vody dáme obvarenú kačicu,...

prazdny

Špargľa obalená v prosciutte s pečenými zemiakmi a bernais omáčkou

Hlavné jedlá

Špargľu škrabkou na zemiaky ošúpeme a uvaríme v jemne osladenej vode. Medzitým si postavíme variť zemiaky....

prazdny

Hlávkový šalát ako prívarok

Hlavné jedlá

Hlávkový šalát dobre umyjeme a pokrájame na rezance. Z oleja a múky pripravíme svetlú zápražku, ...

prazdny

Jarná bryndzová nátierka

Šaláty

Z bryndze, nadrobno nasekanej mladej cibuľky s vňaťou a z rastlinného masla vymiešame hladkú zmes, ...

prazdny

Jarná bylinková nátierka

Nátierky

Nátierkové maslo vymiešame s rastlinným tukom, pridáme posekané vňate, posekanú pažítku, očistený a prelisovaný...

prazdny

Šalát z vodného melónu s koriandrom a syrom

Šaláty

Melón očistime a nakrájame na väčšie kusy.

prazdny

Sezamový špenát

Hlavné jedlá

Špenát pripravujeme na pare približne 3–5 minút, kým nezmäkne. Preložíme ho na misu, pridáme...

prazdny

Jarná reďkovka na slanine

Hlavné jedlá

Slaninu pokrájame a popražíme aj s cibuľkou. Pridáme očistenú a pokrájanú reďkovku, podusíme ju a...

prazdny

Zelená špargľa s citrónovo– maslovou omáčkou

Hlavné jedlá

Špargľu očistíme a dáme variť do vriacej osolenej vody so štipkou cukru na 10 – 12 minút....

prazdny

Zeleninový tanier

Hlavné jedlá

Rascu, feferónku a muškátový orech rozdrvíme na prášok a opražíme na oleji spolu s čili, ...

prazdny

Grécke tzaziky

Nátierky

Všetky suroviny premiešame, necháme ich odstáť cez noc a podávame s kúskom chleba so šunkou.

prazdny

Jarné cestoviny so špenátom

Cestoviny

Umytý špenát neosušíme a rovno ho dáme do hrnca, kde ho dusíme. Keď spľaskne, ...

prazdny

Zapečený hlávkový šalát

Hlavné jedlá

Údenú slaninu nakrájame na kocky, opražíme, pridáme nakrájanú mladú cibuľku aj s vňaťou a podusíme....

prazdny

Jarný šalát s tuniakom

Šaláty

Cestoviny uvaríme. Scedíme a prelejeme studenou vodou. Jarnú cibuľku, paradajky a uhorku nakrájame...

prazdny

Vajíčkový šalát so žeruchou

Šaláty

Vajcia uvaríme natvrdo, necháme ich vychladnúť, olúpeme a nakrájame na menšie kocky.

prazdny

Rímsky šalát so sušenými paradajkami, olivami a parmezánom

Šaláty

Umytý a očistený listový šalát zmiešame s olivami, sušenými paradajkami a parmezánom.

prazdny

Ananásový šalát s reďkovkou

Šaláty

Ananás očistíme a pokrájame na plátky, pridáme postrúhanú reďkovku. Premiešame a pridáme na jemno posekané...

prazdny

Ľadový šalát s jarnou cibuľkou

Šaláty

Ľadový šalát umyjeme a rozoberieme na listy.

prazdny

Jarný šalát s nivou

Šaláty

Nivu pretlačíme cez sito a vymiešame dohladka s citrónovou šťavou. Pridáme majonézu, smotanu, worcesterskú...

prazdny

Jarný vretenový šalát

Šaláty

V slanej vode uvarené cestoviny necháme odkvapkať, vložíme ich do misy.

prazdny

Špargľový šalát

Šaláty

Olúpanú špargľu uvaríme v osolenej vode a po odkvapkaní nakrájame na malé kúsky.

prazdny

Púpavový šalát

Šaláty

Najskôr nadrobno pokrájame lístky púpavy. Žihľavu dôkladne premyjeme v studenej vode a zamiešame spolu s púpavou....

prazdny

Šalát zo špenátu

Šaláty

Umytý špenát dáme variť do osolenej vody, ale nie celkom domäkka. Potom ho precedíme a...

prazdny

Hlávkový šalát po sicílsky

Šaláty

Šalát umyjeme a osušíme.

prazdny

Šalát z mladého karfiolu

Šaláty

Príprava jarnej šalátovej omáčky: všetky prísady dobre vyšľaháme v šľahači.

prazdny

Rajčiakový šalát s reďkovkami

Šaláty

Rajčiaky sparíme vriacou vodou, ošúpeme, pokrájame na malé kocky a premiešame s cibuľou posekanou nadrobno....

prazdny

Šalát z mladých kalerábov

Šaláty

Mladé kaleráby očistíme a nahrubo postrúhame.

prazdny

Šalát z reďkoviek a kalerábu

Šaláty

Očistené reďkovky aj so šupkou nastrúhame na tenké plátky, pridáme olúpané, jemne nastrúhané kaleráby a...

prazdny

Šalát so surovej zeleniny a hrášku

Šaláty

Hlávkový šalát nakrájame na rezančeky. Reďkovky a uhorku na tenké plátky a zmiešame s hráškom.

prazdny

Špargľa s horúcim maslom, opečenou strúhankou a petržlenovými zemiakmi

Hlavné jedlá

Špargľu škrabkou na zemiaky ošúpeme a uvaríme v jemne osladenej vode.

prazdny

Žihľavovo–púpavový šalát

Šaláty

Žihľavu dobre premyjeme v studenej vode, aby nepŕhlila, pokrájame a zmiešame s nadrobno potrhanými alebo...

prazdny

Kalerábový šalát so smotanou

Šaláty

Smotanu osolíme, podľa chuti osladíme a dobre rozmiešame.

prazdny

Jarný šalát z čínskej kapusty

Šaláty

Kapustu rozštvrtíme a pokrájame na tenké rezance.

prazdny

Hlávkový šalát s reďkovkami a uhorkou

Šaláty

Šalát dôkladne umyjeme, pokrájame na jemné rezance, reďkovku a šalátovú uhorku na tenké plátky, ...

prazdny

Cibuľový šalát

Šaláty

Cibule prekrojíme na polovice a nakrájame na tenké mesiačiky. Uhorku ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme a nakrájame...