Foto: egreska
Za chvílu bude nový ovčí syr,tak možete experimentovať...
Postup
-
1
Vybehnite niekam na salaš,kupte poriadny kus syra( my sme mali 5 kg),syr treba zabalit do vlhkej slanej gazy alebo utierky a na niečo zavesit aby z neho mohla odtekat štava.Kazdy den gazu namačame do slanej vody aby syr nezoschol.Takto ho nechame pri izbovej teplote asi 3-5 dni vykysnut.
-
2
Ked je uz spravne dierkavy,tak ho pomelieme na masovom mlynčeku alebo v robote najemno,posolime podla chuti,premiešame,pobalime a dame zamrazit.
my sme uz dobru bryndzu nejedli roky, iba ak sa sem niekto odvazi navstivit- tak si poziadame dubaky a ostiepky s bryndzou, ale kedze sme tu tak daleko, nie je to casto...
@sovka V kamenných nádobách? Vau....v živote som také ani nevidel, ani nepočul....a nezachovali sa náhodou?
:-(((( my tu taky syr nemááááámeeee!!!!!! :-((((( ,asi budem musiet hladat daku letenku domov.......
ps: od chrenových listov bola bryndza pekná nažltlá.
a super chutila!
dakujem za recept !
Na takéto stránku dúfam chodia aj ,,hundroši, hašterivci,, aby si zobrali príklad, ako človeka hreje, keď si takto tu na Vareche pomáhajú.