Bryndzový dip s pečenou paprikou a tahini

Miro Kubečka
kuchár a food stylista, 25. marca 2010
Bryndzový dip s pečenou paprikou a tahini
Foto: Kubečka & Manina
4
porcie

Suroviny

2 ks
1 ks
1 PL
125 g
1/2 čl
1 PL
1/2 strúčika

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Baklažány prekrojíme na polovice a položíme ich na plech do rúry rezmi nahor. Pečieme aj s paprikou pri teplote 220 °C do mäkka. Potom mäkké vnútra baklažánov vydlabeme lyžicou, upečenú papriku ošúpeme a zbavíme jadrovníka.

  2. 2

    Vo väčšej mise vymixujeme liptovskú bryndzu, papriku, baklažány, tahini, rascu, citrónovú šťavu a cesnak. Dochutíme soľou a korením. Podávame ako dip s čerstvou zeleninou, napríklad s tyčinkami z mrkvy, šalátovej uhorky alebo zelerovej stonky.

  3. 3

    Náš tip: Tahini je pasta vyrobená našľahaním rozdrvených sezamových semiačok. Používa sa ako nátierka na sendviče alebo sa mieša s rôznou zeleninou a pripravujú sa z nej rôzne dipy (omáčky).

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
no Mirec ty sa prekonávaš!!!!!!!!!!!!
všade dávaš bryndzu ktorú zbožnujem a tak musím všetky tvoje recepty vyskúšať