Bryndzový dip s pečenou paprikou a tahini
Miro Kubečka
kuchár a food stylista, 25. marca 2010
kuchár a food stylista, 25. marca 2010
Foto: Kubečka & Manina
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Baklažány prekrojíme na polovice a položíme ich na plech do rúry rezmi nahor. Pečieme aj s paprikou pri teplote 220 °C do mäkka. Potom mäkké vnútra baklažánov vydlabeme lyžicou, upečenú papriku ošúpeme a zbavíme jadrovníka.
- 2
Vo väčšej mise vymixujeme liptovskú bryndzu, papriku, baklažány, tahini, rascu, citrónovú šťavu a cesnak. Dochutíme soľou a korením. Podávame ako dip s čerstvou zeleninou, napríklad s tyčinkami z mrkvy, šalátovej uhorky alebo zelerovej stonky.
- 3
Náš tip: Tahini je pasta vyrobená našľahaním rozdrvených sezamových semiačok. Používa sa ako nátierka na sendviče alebo sa mieša s rôznou zeleninou a pripravujú sa z nej rôzne dipy (omáčky).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
všade dávaš bryndzu ktorú zbožnujem a tak musím všetky tvoje recepty vyskúšať