Veľkonočná štrúdľa

brituska - bez fotkybrituska, 3. apríla 2010
Veľkonočná štrúdľa
Foto: brituska

Moja prvá štrúdla. Mám radosť, lebo som všetkých prekvapila!

20 minút
na 190 °C

Suroviny

2  ks
1  ks
8  plátkov
1 ks
2  ks




Postup

  1. 1

    Kúpené lístkové už rozvalkané cesto roztiahnete na papier, v ktorom bolo zabalené cesto. Robte si naraz obidve štrudle pre lepší odhad. Na každý plát cesta do stredu nasypte mletý kupovaný mak, ktorý je už osladený. Rozdeľte ho na dve časti, na každý plát polovicu.

  2. 2

    Kupovaný odkôstkovaný višňový kompót nechajte odkvapkať od šťavy a rozdeľte ho na dve polovice a dajte na mak. Potom na každú štrudlu nasypte jeden sáčok vanilkového cukru a položte na každú plnku 4 tenké plátky masla.

  3. 3

    Dlhšie strany iba preložte, okraje pritlačte a aj s tým papierom preložte na plech vedľa seba. Na vrchu špajdlou spravte pár dierok a upečte vo vyhriatej rúre. Vychladnuté štrudle nakrájajte a popráškujte cukrom.

Diskusia k receptu

babidka
vyzera dobre , je tam presne vsetko co mam rada :-)
evusik
štrúdľu s makom a višňami to ja môžem hocikedy, vyzerá to
móóóć dobre :-)
jerica
Super inšpirácia,idem vybrať z mrazáku štrúdlové cesto,vyzerá fajnovo,hneď ráno idem na to.
jezibabka1
@brituska krásne sa Ti podarila, blahoželám, len s ňou nechoď na ulicu, aby Ti ju zas decká nepojedli, ako ryžový nákyp:)))))
brituska
Na ulicu nebolo treba stačilo aby deti cez plot podali svoju malu ručku a do pondelka neostalo nič,tak vymýšlam nové niečo.
cistinka
Brituška, ja ti poradím...koláče čo upečieš si nechaj a deťom rozdávaj cukríky :-)
bambulka51
Ako som na vareche,tiež som sa viacej rozpiekla.Už som aj svadbu (po domácky)urobila...Možno ešte so mňa čosi bude....:((((((((((
cukrarka
no taketo recepty ... a davat to radu inym.... skoda času... ak to nema byt niečo dobré..
brituska
@cukrarka veď ukáž svoju genialitu a pridaj niečo dobré. Ak si myslíš, že táto štrúdľa nebola dobrá, tak sa veľmi mýliš.
Kritizuj až vtedy, keď dokážeš, že si lepšia....inak na tvoje vyrývanie mám jedinú odpoveď: " Trhni si nohou"
Pre mňa to škoda času nebola, pretože som to pripravila z láskou pre svoje deti.
orchidea
Vydarila sa ti, ja som tiež piekla na tieto veľkonočné sviatky štrúdľu z vaľkaného cesta, veľmi je dobré a vaľká sa tiež dobre, ak sa mi podarí pár kusov zachrániť pred zjedením tak odfotím a dám recept. Štrúdle to je moje - mňamky.
cistinka
Brituška, na to, že ty niesi žiadna cukrárka sa ti podarila na jednotku.
sracz
Brituška! Very, super, extra, fasa i vagáň reakcia na "podžubnutie" tzv. cukrarke! Mne sa Tvoja VN štrúdľa veľmi páči a ešte viac šmakuje aj tu, ďaleko za morom! Blahoželám, úprimne, zo srdca!
brituska
Ferinku vďaka za podporu....mňa nejaká "cukrárka" co nic nepeče len tak lahko nenas.....
Štúdla padla, enem plesklo a co budem komu vysvetlovať, že ju múj syn zmastil sám na posedenie :-))))))
bozulka
Ahoj @britu ška len tak ďalej ani ja bysom lepšiu neurobila a to som sa nejakých štrudiel napiekla,to mi môžeš veriť.Je krásná a určite aj výborná.
Ináč neviem načo takéto "kuchárky" sem chodia,veď my nie sme profíci a mnohí sa variť učia,tak ako Ty hoci už si "stará dôchodkyňa".Dúfam,že ma nezabiješ za tieto slová až prídem do MA.
brituska
Vdaka bozulka to Ty si ma vyhecovala s Varechou ,aby som sa pridala k receptom a samozrejme skúšam od jednoduchých receptov
od Vas všetkých varecháčov ešte raz dakujem všetkým......
sovka62
Višňová s makom je najlepšia, mňam. Tá tvoja vyzerá prudko jedlá a určite je veľa ľudí, ktorí tvoj recept privítali. Nie každý vie všetko, človek sa učí do smrti.
huta
vyzerá pekné a isto je aj chutná štrudla, chcem ťa podporiť , na kritiku od cukrarka, si šikulka vynaliezavá
cica2
na akú krásnu štrúdlu som naďabila, ďakujem za receptík, lístkové cesto mám tak rada vyskúšam:)...dúfam že aj mne sa tak krásne vydarí ako tebe:)...krásne aj naaranžované, milé:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia