Foto: brituska
Moja prvá štrúdla. Mám radosť, lebo som všetkých prekvapila!
na 190 °C
Postup
-
1
Kúpené lístkové už rozvalkané cesto roztiahnete na papier, v ktorom bolo zabalené cesto. Robte si naraz obidve štrudle pre lepší odhad. Na každý plát cesta do stredu nasypte mletý kupovaný mak, ktorý je už osladený. Rozdeľte ho na dve časti, na každý plát polovicu.
- 2
Kupovaný odkôstkovaný višňový kompót nechajte odkvapkať od šťavy a rozdeľte ho na dve polovice a dajte na mak. Potom na každú štrudlu nasypte jeden sáčok vanilkového cukru a položte na každú plnku 4 tenké plátky masla.
- 3
Dlhšie strany iba preložte, okraje pritlačte a aj s tým papierom preložte na plech vedľa seba. Na vrchu špajdlou spravte pár dierok a upečte vo vyhriatej rúre. Vychladnuté štrudle nakrájajte a popráškujte cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
móóóć dobre :-)
Kritizuj až vtedy, keď dokážeš, že si lepšia....inak na tvoje vyrývanie mám jedinú odpoveď: " Trhni si nohou"
Pre mňa to škoda času nebola, pretože som to pripravila z láskou pre svoje deti.
Štúdla padla, enem plesklo a co budem komu vysvetlovať, že ju múj syn zmastil sám na posedenie :-))))))
Ináč neviem načo takéto "kuchárky" sem chodia,veď my nie sme profíci a mnohí sa variť učia,tak ako Ty hoci už si "stará dôchodkyňa".Dúfam,že ma nezabiješ za tieto slová až prídem do MA.
od Vas všetkých varecháčov ešte raz dakujem všetkým......