Jarná praženica so žihľavou

peter9766 - fotkapeter9766, 30. marca 2010

U nás to sú veľkonočné raňajky (ak narastie žihľava). Na vôňu restovanej žihľavy asi nikdy nezabudnem.

1-2
porcia
5 minút
príprava

Suroviny

4-5 lyžíc
1 lyžica
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mladé lístky orestujeme na masle a pridáme rozmiešané vajíčka. Vymiešame do potrebnej hustoty a osolíme. Podávame s čiernym chlebom.

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
v jari ked zacne rast prva zihlava tak to robievame tiez, je to naozaj vyborne . chutky si mi narobil , ale u nas este len schadza sneh a tak si musim pockat...:-(((
ja dávam do veľkonočnej praženice na cibuľku na kocky nakrájané bravčové pliecko, keď sa troška pripraží pridám údené mäsko /krkovičku alebo pliecko/, potom dobrú štipľavú klobásku, mletú červenú papriku a nakoniec vajíčka a žíhľavu. Takúto praženicu robievam raz za rok na veľkonočný pondelok, je vynikajúca.
ako deti na Veľkonočné raňajky najviac sme sa tešili na praženicu so žihľavou aj dnes som si bol natrhať a tuto tradiciu zachovavam stále

Pridaj komentár k receptu: