Jahňacia korunka s ligurčekom a bryndzovou kroketou
Ján Dudáš
sous-chef z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 29. mája 2019
sous-chef z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 29. mája 2019

Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
1,2 kg (s kosťou) |
|
10 g |
|
1 kg |
|
|
|
|
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
|
|
|
|
1 l |
|
Bryndzové krokety: | |
1 kg |
|
150 g |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Očistenú jahňaciu korunku ochutíme najemno nasekaným ligurčekom, soľou a korením. Obalíme v hladkej múke, rozšľahanom vajci, strúhanke a fritujeme dozlatista pri 175 °C asi 10 minút.
- 2
Očistenú špargľu varíme vo vode ochutenej soľou, cukrom a citrónom asi 2 minúty domäkka a rozmixujeme na pyré.
- 3
Bryndzové krokety: Do bryndze pridáme maslo a strúhanku. Z hmoty vytvarujeme guľky, ktoré obalíme v hladkej múke, rozšľahanom vajci a strúhanke. Fritujeme dozlatista.
Tiež jahňacie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu