Vyprážané jahňacie mäso
Vyprážané jahňacie mäso

Jahňacia korunka s ligurčekom a bryndzovou kroketou

Ján Dudáš
sous-chef z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 29. mája 2019
Jahňacia korunka s ligurčekom a bryndzovou kroketou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

1,2 kg (s kosťou)
10 g
1 kg
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
1 l
Bryndzové krokety:
1 kg
150 g
200 g




Postup

  1. 1

    Očistenú jahňaciu korunku ochutíme najemno nasekaným ligurčekom, soľou a korením. Obalíme v hladkej múke, rozšľahanom vajci, strúhanke a fritujeme dozlatista pri 175 °C asi 10 minút.

  2. 2

    Očistenú špargľu varíme vo vode ochutenej soľou, cukrom a citrónom asi 2 minúty domäkka a rozmixujeme na pyré.

  3. 3

    Bryndzové krokety: Do bryndze pridáme maslo a strúhanku. Z hmoty vytvarujeme guľky, ktoré obalíme v hladkej múke, rozšľahanom vajci a strúhanke. Fritujeme dozlatista.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia