Pstruh s batatovými džatkami, so žihľavovými čipsami a s velouté z potočnice
sous-chef z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 27. mája 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcií
príprava
Postup
-
1
Umytého a očisteného pstruha zavákuujeme a vložíme do sous vide zariadenia na 65 °C asi na 10 minút. Po uvarení grilujeme na koži a osolíme.
- 2
Očistenú špargľu blanšírujeme vo vode ochutenej citrónovou šťavou, soľou a cukrom asi 1 minútu. Potom ugrilujeme spolu s mesiačikmi pomaranča.
- 3
Očistené bataty nakrájame na kocky a uvaríme vo vode domäkka, až kým sa voda do 1/3 nevyparí. Po uvarení pridáme detskú krupicu a sparíme. Keď bude krupica sparená, pridáme posekanú pažítku, soľ a popučíme. Z masy tvarujeme džatky, ktoré opečieme na olivovom oleji.
- 4
Na olivovom oleji urestujeme šalotku dozlatista a pridáme bezlepkovú múku s maslom. Povaríme asi 15 minút a rozmixujeme spolu s potočnicou a so smotanou.
- 5
Žihľavové listy rozložíme na tanier, potrieme olejom a v mikrovlnnej rúre robíme čipsy asi 3 minúty.
Tiež grilovaný pstruh:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu