Čokoládová kocka

Ján Dudáš
sous-chef z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 28. mája 2019 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Čokoládová kocka Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
60 min
príprava

Suroviny

500 ml
500 g
150 g
100 g
50 g
5 g
Na poliatie:
 rozpustená
Marhuľové pyré:
150 g
100 g
Kokosové guľky:
150 g
100 g
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Uvaríme parížsky krém zo smotany, čokolády, cukru, masla a kakaa. Na druhý deň ho trochu nahrejeme a vyšľaháme s kávou. Keď krém stuhne, nastriekame ho do formičiek (tvar kocky) pomocou cukrárskeho vrecka až dovrchu. Necháme stuhnúť.

  2. 2

    Po úplnom stuhnutí vyberieme kocky z foriem a prelejeme ich rozpustenou čokoládou.

  3. 3

    Marhule rozmixujeme spolu s citrónom na pyré.

  4. 4

    Z kokosu a zo Salka vypracujeme hmotu, z ktorej vytvarujeme guľôčky.

  5. 5

    Kocky podávame s marhuľovým pyré a kokosovými guľkami.

  6. 6

    Na podávanie môžeme použiť aj mätové pyré. Do cukrového sirupu pridáme mätu, zázvor a citrón, xantan - prírodné zahusťovadlo z červených morských rias a vymixujeme na gél.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist