Čokoládová kocka
Ján Dudáš
sous-chef z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 28. mája 2019
sous-chef z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 28. mája 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
500 ml |
|
500 g |
|
150 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
5 g |
|
Na poliatie: | |
rozpustená |
|
Marhuľové pyré: | |
150 g |
|
100 g |
|
Kokosové guľky: | |
150 g |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Uvaríme parížsky krém zo smotany, čokolády, cukru, masla a kakaa. Na druhý deň ho trochu nahrejeme a vyšľaháme s kávou. Keď krém stuhne, nastriekame ho do formičiek (tvar kocky) pomocou cukrárskeho vrecka až dovrchu. Necháme stuhnúť.
- 2
Po úplnom stuhnutí vyberieme kocky z foriem a prelejeme ich rozpustenou čokoládou.
- 3
Marhule rozmixujeme spolu s citrónom na pyré.
- 4
Z kokosu a zo Salka vypracujeme hmotu, z ktorej vytvarujeme guľôčky.
- 5
Kocky podávame s marhuľovým pyré a kokosovými guľkami.
- 6
Na podávanie môžeme použiť aj mätové pyré. Do cukrového sirupu pridáme mätu, zázvor a citrón, xantan - prírodné zahusťovadlo z červených morských rias a vymixujeme na gél.
Tiež Čokoládový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu