Grilovaná prepelica
Grilovaná prepelica

Grilovaná prepelica s kuriatkovým rizotom

Ján Dudáš
sous-chef z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 29. mája 2019
Grilovaná prepelica s kuriatkovým rizotom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
90 minút
príprava

Suroviny

1,5 kg
200 g
5 g
100 g čerstvé
100 g
50 g
10 g
100 ml
100 g




Postup

  1. 1

    Umyté a očistené prepelice vykostíme. Mäso zrolujeme do potravinárskej fólie a zavákuujeme. Vo vodnom kúpeli mäso varíme pri 85 °C asi 1 hodinu.

  2. 2

    V roztopenom masle lúhujeme lipový čaj. Pred podávaním prepelice ugrilujeme a prelejeme lipovým maslom.

  3. 3

    Na olivovom oleji urestujeme pokrájanú šalotku a cesnak. Pridáme ryžu, ktorú asi 1 minútu restujeme a zalejeme vínom. Po vyredukovaní vína podlievame vodou (vývarom) a varíme 15–20 minút.

  4. 4

    Pred koncom k ryži pridáme pokrájané kuriatka, maslo, postrúhaný syr a miešame do krémova.

Diskusia k receptu