Grilovaná prepelica s kuriatkovým rizotom
Ján Dudáš
sous-chef z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 29. mája 2019
sous-chef z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 29. mája 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Umyté a očistené prepelice vykostíme. Mäso zrolujeme do potravinárskej fólie a zavákuujeme. Vo vodnom kúpeli mäso varíme pri 85 °C asi 1 hodinu.
- 2
V roztopenom masle lúhujeme lipový čaj. Pred podávaním prepelice ugrilujeme a prelejeme lipovým maslom.
- 3
Na olivovom oleji urestujeme pokrájanú šalotku a cesnak. Pridáme ryžu, ktorú asi 1 minútu restujeme a zalejeme vínom. Po vyredukovaní vína podlievame vodou (vývarom) a varíme 15–20 minút.
- 4
Pred koncom k ryži pridáme pokrájané kuriatka, maslo, postrúhaný syr a miešame do krémova.
Tiež prepelica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu