Perníkový koláč
Perníkový koláč

Rumovo-levanduľový perníkový koláč

Ján Dudáš
sous-chef z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 30. mája 2019
Rumovo-levanduľový perníkový koláč
Foto: Pravda - Ivan Majerský
30 minút
príprava
35 minút
na 165 °C

Suroviny

200 g
300 g
250 ml
100 ml
5 g
2 g
200 g
50 ml
2 g
Na vymastenie plechu:
Na posypanie plechu:
Zmrzlina:
500 g
200 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Múku, žĺtky, mlieko, olej, cukor, perníkový prášok, škoricu, levanduľu a rum spolu zmiešame. Bielky vyšľaháme a sneh po častiach opatrne vmiešame do cesta. Cesto vylejeme na plech vymastený maslom a posypaný múkou. Pečieme pri 165 °C asi 35 minút. Či je koláč upečený si overíme vpichnutím špajle do stredu koláča. Keď je špajľa suchá, koláč je hotový.

  2. 2

    Zmrzlina: Lesné ovocie, smotanu a vanilkový cukor vymixujeme a krém dáme zamraziť. Zmrzlinu podávame k perníkovému koláču.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia