Rumovo-levanduľový perníkový koláč
Ján Dudáš
sous-chef z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 30. mája 2019
sous-chef z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 30. mája 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
30 minút
príprava
príprava
35 minút
na 165 °C
na 165 °C
Suroviny
200 g |
|
300 g |
|
250 ml |
|
100 ml |
|
5 g |
|
2 g |
|
200 g |
|
50 ml |
|
2 g |
|
Na vymastenie plechu: | |
|
|
Na posypanie plechu: | |
|
|
Zmrzlina: | |
500 g |
|
200 ml |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Múku, žĺtky, mlieko, olej, cukor, perníkový prášok, škoricu, levanduľu a rum spolu zmiešame. Bielky vyšľaháme a sneh po častiach opatrne vmiešame do cesta. Cesto vylejeme na plech vymastený maslom a posypaný múkou. Pečieme pri 165 °C asi 35 minút. Či je koláč upečený si overíme vpichnutím špajle do stredu koláča. Keď je špajľa suchá, koláč je hotový.
- 2
Zmrzlina: Lesné ovocie, smotanu a vanilkový cukor vymixujeme a krém dáme zamraziť. Zmrzlinu podávame k perníkovému koláču.
Tiež perníkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu