Bryndzovníky fotorecept

Martin Šulc a Juraj Štefanka
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 24. mája 2019 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Bryndzovníky (fotorecept)Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
40 min
príprava
15 min
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
300 g
3 KL
1/2 kocky
200 ml
troška
1 KL
1 ks
125 g rozpustený vychladnutý
100 g uvarený postrúhaný
Plnka:
250 g
130 g uvarený postrúhaný
1 KL
1 KL
1 PL nasekaná
Na potretie:
1 ks
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, primiešame trošku cukru a necháme vykysnúť kvások.

    Bryndzovníky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým zmiešame hladkú a polohrubú múku, pridáme soľ, kypriaci prášok, postrúhaný uvarený zemiak, vajce, roztopený a vychladnutý tuk. Do zmesi prilejeme kvások a vypracujeme cesto.

    Bryndzovníky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plnku pripravíme zmiešaním všetkých uvedených ingrediencií.

  4. 4

    Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 5 mm.

    Bryndzovníky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na plát cesta natrieme plnku a cesto zvinieme do rolády. Nožom krájame asi 2 cm hrubé kolieska, ktoré reznou stranou poukladáme na vymastený a múkou vysypaný plech.

    Bryndzovníky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Necháme na plechu kysnúť zhruba 3/4 hodiny. Potom potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 15 minút.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist