Ruská kuchyňa

Ruská kuchyňa

  • Cviklový kaviár (fotorecept)

    Cviklový kaviár (fotorecept)

    Výborná a zdravá pochúťka z cvikly. Je perfektná na hrianky, tmavý chlieb alebo aj ako príloha /šalát k mäsovému alebo aj zeleninovému jedlu. Recept pochádza z ruskej kuchyne a je tam veľmi obľúbený.

  • Ruské syrníky s malinovým coulis (fotorecept)

    Ruské syrníky s malinovým coulis (fotorecept)

    Pre milovníkov tvarohu. Ak niekto nepozná, sú to tvarohové „placky“ na sladko. Veľmi populárne jedlo v Rusku. Sú rýchlo pripravené, super na raňajky, desiatu, olovrant alebo večeru. Pripravujú ich rôzne, ...

  • „Lenivé“ holúbky s pekinskou kapustou (fotorecept)

    „Lenivé“ holúbky s pekinskou kapustou (fotorecept)

    Mám rada holúbky ale občas nemám čas na ich zložitú prípravu. Tento recept je ich alternatívou aj keď je to trochu iné, je to chutné jedlo. Holúbky sú jemné a šťavnaté.

  • Palacinky Teremok - Теремок (fotorecept)

    Palacinky Teremok - Теремок (fotorecept)

    Palacinky som pomenovala Teremok, pretože sa mi konečne podarilo zosúladiť ingrediencie podľa mojej chuti. Inšpirovala som sa chuťami slaných palaciniek, ktoré som neraz mohla ochutnať v Moskve :) Práve ruské palacinkové fastfoody nesú názov Teremok -...

  • Boršč

    Boršč

    Boršč som varila v 6 litrovom hrnci, naliala som si vodu, keď zovrela pridala som do nej všetky kosti a aj mäso, najlepšie by bolo, kebyže sú kosti s kusom mäsa. Necháme zovrieť a...

  • Ruské pirohy

    Ruské pirohy

    Náplň: Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené nebo umleté maso, podle chuti osolíme a opepříme a orestujeme. Pokud je maso jen nakrájené, rozmixujeme ho tyčovým mixérem. Vmícháme nasekanou petrželku.

  • Šťavnaté guľky z kapra v aspiku (fotorecept)

    Šťavnaté guľky z kapra v aspiku (fotorecept)

    Alias Saškov flanc” z originálneho názvu: „Залевная фаpшировленная рыба”. O tento rcp sa musím s Vami podeliť. S dovolením Sašku, majstra rybára, ktorý chytil jazerné kaprie „ikernačky” bez typickej rybacej vône, som asistoval...

  • Jemné vyprážané medailóniky z kaprích ikier (fotorecept)

    Jemné vyprážané medailóniky z kaprích ikier (fotorecept)

    Vopred sa vám musím ospravedlniť za výnimočne nedostatočný fotomateriál. Na prezentáciu tejto pochúťky som sa rozhodol až v poslenej chvíli, po ochutnaní prvého tucta týchto „medajlónkov“, kedy hneď z panvice putovali do úst. Chuť...

  • Cvetajevovej jablkový koláč (fotorecept)

    Cvetajevovej jablkový koláč (fotorecept)

    Tento výborný jablkový koláč je spojený s menom slávnej ruskej poetky Maríny Cvetajevovej. Presný pôvod tohto koláča nie je potvrdený, ale že vraj ho robievali v rodine M. Cvetajevovej. Má jemnú a lahodnú chuť vďaka...

  • Kyjevské kotlety (fotorecept)

    Kyjevské kotlety (fotorecept)

    Je to veľmi staré a populárne jedlo v Rusku a pochádza ešte z čias Alžbety I (18. storočie), ktorá často posielala kuchárov študovať do Francúzska. Jedlo sa vtedy volalo сôtelettes de volaille, v podstate, ...

  • Hovädzí stroganov à la Silvia (videorecept)

    Hovädzí stroganov à la Silvia (videorecept)

    Radi varíte stroganov? Tento recept je super ľahký a rýchly. Kto chce sedieť hodiny v kuchyni? Vyskúšajte. Dobrú chuť.

  • Pohánka s baklažánmi na bakuský spôsob (fotorecept)

    Pohánka s baklažánmi na bakuský spôsob (fotorecept)

    Výborné a zdravé jedlo z azerbajdžanskej kuchyne. Ak chcete uvariť niečo chutné z pohánky, tak je to ten pravý recept. Môže byť ako príloha k mäsu alebo aj ako samostatné jedlo. Ja mám radšej ako...

  • Recept bez obrázku

    Baklažánový „žobrákov“ kaviár Ikra

    Obľúbený ruský recept, náhrada kaviáru, nátierka a zaváranina.

  • Najlepší šašlik

    Najlepší šašlik

    Tento recept je od mojej sestry, šašlik som robil na viacero spôsobov, ale tento mi chutil najviac, dúfam, že bude aj Vám :)

  • Pirohy s hríbovo-zemiakovou plnkou (fotorecept)

    Pirohy s hríbovo-zemiakovou plnkou (fotorecept)

    Plnka: Na masle opražíme cibuľu, pridáme huby a spolu všetko dôkladne pražíme, až kým sa neodparí voda. Potom pridáme roztlačené uvarené zemiaky, všetko osolíme, okoreníme a spolu premiešame.

  • Peľmene s mäsovou plnkou

    Peľmene s mäsovou plnkou

    Z múky, vajec, vody a zo štipky soli vypracujeme tuhšie cesto. Vypracované cesto necháme odpočinúť zakryté v miske.

  • Pohánkové bliny s lososom
  • Ukrajinské tvarohové „syrníky“

    Ukrajinské tvarohové „syrníky“

    Tradičné jedlá Zemplína hovoria o šikovnosti tunajších prababičiek. Z lokálnych, ľahko dostupných surovín dokázali totiž za krátky čas navariť originálne dobroty, aké preveril čas. Chutia aj dnešným gurmánom.

  • Polievka z kapra na ruský spôsob
  • Torta Napoleon

    Torta Napoleon

    Na cesto vymiešame vajcia s vodkou, octom, vodou a štipkou soli. Maslo dôkladne zapracujeme do múky. Postupne pridávame vajíčkovú zmes a vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme ho na 12 kúskov. Prikryjeme fóliou a necháme...

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist