Pečená ryba
Pečená ryba

Úhor na masle fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 21. septembra 2023
Úhor na masle (fotorecept)
Foto: gordonko

Príprava úhora podľa JPP - jedna pani povedala. Niekoľko rád, z ktorých som si vybral to, čo som chcel.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
250 g
2 - 3 PL
8 - 10 PL
2 - 3 ČL
1/2 ČL
1 ks




Postup

  1. 1

    Potrebné suroviny:

    Úhor na masle (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V miske si zmiešame dokopy hladkú muku, soľ, drvenú rascu, mletú červenú papriku a štipku mletého čierneho korenia. Úhora nakrájame na cca 10 cm valčeky, soľ votrieme do tela úhora aj z vrchu ho osolíme. Takto nasoleného úhora obalíme v múčnej zmesi.

    Úhor na masle (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvici roztopíme maslo a aby sa neprepaľovalo, pridáme aj trochu oleja. Keď je maslo rozpálené, pridáme jednotlivé kúsky obaleného úhora a opekáme ich z oboch strán na slabšom plameni... vraj 15 minút, ale tento úhor po 15 minútach ešte nebol hotový a tak som ho robil dlhšie. Ide o to, aby sa mäso ľahko oddeľovalo od kosti.

    Úhor na masle (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prílohu som spravil tak, že uvarené nakrájané zemiaky som jemne opiekol na oleji a posypal nasekanou petržlenovou vňaťkou.

    Úhor na masle (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nachystané spolu s citrónom a tanierikom na chrbtovú kosť... DOBRÚ CHUŤ

    Úhor na masle (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

farbuska
Úhor je vraj veľmi chutná ryba. Bohužiaľ, ešte som nemala možnosť ju ochutnať. Možno raz...? Vtedy mi aj tvoj recept zrejme príde vhod.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia