Úhor na masle fotorecept
Foto: gordonko
Príprava úhora podľa JPP - jedna pani povedala. Niekoľko rád, z ktorých som si vybral to, čo som chcel.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Potrebné suroviny:
-
2
V miske si zmiešame dokopy hladkú muku, soľ, drvenú rascu, mletú červenú papriku a štipku mletého čierneho korenia. Úhora nakrájame na cca 10 cm valčeky, soľ votrieme do tela úhora aj z vrchu ho osolíme. Takto nasoleného úhora obalíme v múčnej zmesi.
-
3
Na panvici roztopíme maslo a aby sa neprepaľovalo, pridáme aj trochu oleja. Keď je maslo rozpálené, pridáme jednotlivé kúsky obaleného úhora a opekáme ich z oboch strán na slabšom plameni... vraj 15 minút, ale tento úhor po 15 minútach ešte nebol hotový a tak som ho robil dlhšie. Ide o to, aby sa mäso ľahko oddeľovalo od kosti.
-
4
Prílohu som spravil tak, že uvarené nakrájané zemiaky som jemne opiekol na oleji a posypal nasekanou petržlenovou vňaťkou.
-
5
Nachystané spolu s citrónom a tanierikom na chrbtovú kosť... DOBRÚ CHUŤ
Diskusia k receptu