![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zelená fazuľka s perkeltom po flotsky
Prečo „perkelt po flotsky”? Nuž z „kosťovice” mi ostali dva taniere mäsa....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Koule z mletého masa plněné nivou a vejcem, pečené v rajčatové omáčce
Omáčka: Na pánvi na oleji orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přidáme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Najlepšia sviečková na smotane s množstvom zeleniny
Sviečková na smotane je recept , ktorý nepochybne patrí medzi tie najobľúbenejšie v našej a českej kuchyni...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Toto je jeden z mojich receptov na mäsové guľky v paradajkovej omáčke.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzie líčka so zemiakovým nákypom
Červenú cibuľu nasekáme nadrobno, mrkvu so stopkovým zelerom nakrájame na kocky. V rozohriatom hrnci roztopíme polovičku...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jednoduchá zmes na špagety
Špagety sú jedným z najjednoduchších jedál. No dajú sa urobiť rôznymi spôsobmi. Pozrite si, ako sme ich pripravili s mletým mäskom....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vývar s hovädzinou a so zeleninou
Koreňovú zeleninu na vývar očistíme. Kvetovú špičku na tukovej strane narežeme, vložíme do hrnca, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kubánska Ropa Vieja - trhané hovädzie mäso
Národné kubánske jedlo, tradične servírované s ryžou, čiernou fazuľou a plantain banánmi...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzia pravá sviečková s chrenovým krémom
Dlho som „špekuloval“, či tento rcp predstaviť, ale zvíťazila chuť a pôžitok z konzumácie...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hrubozrnná paštéta
Mate radi paštétu? Ja áno. Toto mám recept od nemenovaného výrobcu.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Fazuľovica s údeným mäsom
Fazuľu vopred na noc namočíme do vody. Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme dozlatista na masti, odstavíme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Polievka z hovädzích chvostov
Kosti a chvosty umyjeme, chvosty naporciujeme sekáčikom asi na 2–3 cm hrubé kusy, dáme ich do...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kapustové holúbky spod Urbanovej veže
Mohol by som ich nazvať aj ako spod Šibenej hory, či košickej turni, aj to...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Steak zo sviečkovice s gratinovanými zemiakmi
Gratinované zemiaky: Očistené zemiaky nakrájame na jemné plátky a dáme do pekáča. Na oleji orestujeme pokrájanú...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Chilli con carne na britský spôsob
Toto jedlo mám veľmi rád, preto Vám ponúkam osvedčený recept, ktorý ma ešte nesklamal....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzia nožina v paradajkovej šťave
Je to veľmi chutný recept robený v pomalom hrnci.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ukrajinské grečaniky - pohánkovo-mäsové fašírky
Výborné a jednoducho pripravené jedlo z ukrajinskej kuchyne. V preklade z ruštiny „grečka“ znamená pohánka...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kurkumová polievka s mäsovými guľkami a beluga šošovicou
Mám veľmi rada polievky a preto s nimi rada v kuchyni experimentujem. Toto je recept na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapekané fašírky po našom
Keď som toto jedlo varila prvýkrát, môj manžel za jeden deň zhltol celú jenskú misu! Ak...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzia podbrušina pečená so zeleninou
Slabina, podbrušina, sukňa, tzv. „tunajší našinci” flank skirt, to sú pomenovania pre druh hovädzieho mäsa....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnený hovädzí mešec na šampiňónoch
Nedeľný obed z hovädzieho mäsa. Plnku tvorí kyslá kapusta, údená domáca klobása, údená domáca slanina a šampiňóny....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapekané vrstvené zemiaky s mletým mäsom
Nakoľko som gurmán nie kuchár a na FB som uvidel recept na zapekané zemiaky s mletým mäsom, som sa rozhodol ich urobiť....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Gurmánska balkánska pljeskavica podľa Monji Prole
Pozrite si ako robí pljeskavicu Monja Prole, kouč a mentor pre rodinné podniky.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzí steak s pečenými zemiakmi a cherry paradajkami
Šťavnatý steak na masle a rozmaríne so sladkými cherry paradajkami a ako príloha chrumkavé opekané zemiaky.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vestfálska dusenina
V priebehu rokov sa táto výdatná polievka varila na mnoho rôznych spôsobov. Polievka mi neprišla na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzí plátok na drienkovom lekvári a bielom víne
Nedeľný obed z hovädzieho mäsa, ktoré som pripravovala na drienkovom lekvári a bielom víne.